Bortamatch mot Falun!

, ,

 

TACK för en mycket trevlig annandag, nu laddar vi för kvällens match mot Falun!

Nu fortsätter vi tillsammans oss att bygga vidare på det fina bandyintresse som finns i Ljusdal, som gör att det kommer 1521 person för att se på bandy under annandagen. Just nu har vi ett hemmasnitt 668st åskådare, men vi vill fortsätta att locka mer publik när vi spelar på hemmaplan. Men ikväll handlar det om bortamatch, och Falun på Lugnet.

På fredag kväll ska Ljusdal möta Falu BS på bortaplan, ett lag där Mattias Blom spelade under ett par säsonger innan han återvände till Ljusdal. Mattias tvingas dock stanna hemma från resan till Dalarna efter att ha drabbats av en stygg slemsäcksinflammation i armen under julhelgen.

För Mattias blir det ingen match mot Falun denna gång, men han tror att det ska gå bra för lagkamraterna.

– Vi spelar med ett högre tempo än Falun. Vi måste dock ha respekt eftersom de är starka hemma på Lugnet. De har tagit fem poäng i allsvenskan, samtliga på hemmaplan.

Förhoppningsvis tar Ljusdal en viktig bortaseger mot dalalaget, annars kommer han omedelbart få höra det på sin arbetsplats Byggdagboken. Där arbetar 25 anställda inklusive klubbkamraterna Erik Swartswe och Jonas Pettersson.

 

Vad hände då med Mattias som gör att han inte kan vara med och spela?
– Jag åkte omkull på isen i bortamatchen mot Borlänge och fick ett jack i armbågen. Jag kunde spela även nästa match mot Tillberga men fick åka på sjukhuset dagen efter för att få penicillin eftersom armen svullnade upp.

Två dagar senare, på självaste julafton, blev läget än värre.

– Det var faktiskt klubbkamraten Jonas Pettersson som tvingade upp mig på sjukhuset igen.

Jonas hade fått en bild på Mattias arm skickad till sig i mobiltelefonen och han pratade därefter med en sjuksköterska i sin bekantskapskrets. Resultatet blev transport tillbaka till sjukhuset, men denna gång till Hudiksvall.

– Jag hann i alla fall käka julmiddag och titta på Kalle Anka, säger Mattias.
I stället för att spela annandagsderby mot serieledarna Rättvik tvingades Mattias ligga med dropp i Hudiksvall under julhelgen.

Han har emellertid precis kommit tillbaka från sjukhusvistelsen och även gjort ett återbesök för att genomgå en test.

Vill det sig väl så kan han börja spela igen när penicillinkuren är avklarad den 4 januari.

Det blir alltså ingen resa till Dalarna för Mattias denna gång, men han tror att det ska gå bra för lagkamraterna.

Kan ni inte vara på plats under kvällens match kommer ni att kunna se den via bandyplay, klicka på denna länk : https://www.bandyplay.se/livestream/s-falu-bs-ljusdals-bk-xmfppi

Mer om Mattias skada och väldigt mycker mer LBK samt fler intressanta lokala nyheter kan ni läsa om hos vår partner Ljusdals-Posten. Just nu har LjP ett väldigt fint erbjudande för er som är nyfikna på vad som händer i Ljusdal. Erbjudandet hittar ni här : https://www.ljusdalsposten.se/