Bortahelg i Småland!

, ,

Bortahelg i Småland!

Denna helg åker vi till Småland för att spela två stycken otroligt viktiga matcher mot mycket bra motstånd. Lördag väntar match mot Åby/Tjureda och sedan åker vi vidare i Småland för match mot Nässjö, båda matcherna spelas i fina inomhusarenor.

LBK har sedan den tunga förlusten mot TB/Västerås kunnat tränat på väldigt bra, och har stenkoll på matchernas innebörd. Utifrån sett verkar alla spelare fast beslutna om att göra en riktigt bra prestation under helgen. Det gäller att vi får fram det vägvinnande spelet där vi kan bli samlade både i våra anfall och i försvarsspelet. 

I matchtruppen till helgens matcher är samtliga spelare tillgängliga, utom Kalle Eriksson som fortsätter att rehabilitera sitt knä. Men vi får tillbaka MBM efter en tids sjukdom vilket är mycket bra för vår offensiv.
Det ska bli väldigt roligt att se vilken effekt VM-guldet fått på Rasmus Gustafsson som varje gång han får bollen vill bygga upp för att kunna göra skillnad. Vi kan också vänta oss att Edwin Nilsson kommer att göra säsongens kanske bästa matcher nu när det gäller som mest, Edwin har växt ut till den ledare laget behöver, även vid sidan av isen är han otroligt viktig då han hela tiden ser till att spelarna mår bra, i veckan har han i tidningen jämfört spelare med möbler från en annan 80 åring nämligen IKEA : https://www.ljusdalsposten.se/2023-01-26/skruvade-bandymatcher-i-smaland 

Åby/Tjureda lördag kl 13:15
Åby är ett lag som vill spela med mycket fart, vilket brukar betyda att det blir roliga matcher med 2st lag som verkligen vill skruva upp tempot. Åby har hela säsongen legat högt i tabellen och stått för en imponerande säsong så här långt.
Spelare att lägga ett extra öga på är tex Jonathan Svensson, Philip Lindqvist och Filip Lydén.

Här kan ni se matchen från soffan : https://www.bandyplay.se/livestream/s-abytjureda-if-ljusdals-bk-aznmk9

Nässjö söndag kl 14:00
På söndagen väntar en annan typ av bandy då vi möter ett spelsäkert Nässjö, där tranare PG under många säsonger satt sin prägel på laget. Laget är nästan en garant i toppskiktet av BandyAllsvenskan.
I laget ska ni hålla koll på redan nämnda ”PG” Gustafsson som har en väldigt bra klubba, spana gärna in Kevin Runbom som denna säsong redan slagit fram 22 assist.

Matchen kan ni se via denna länk : https://www.bandyplay.se/livestream/s-nassjo-if-ljusdals-bk-y0smjk