Söndag, stor bandydag i Ljusdal. Funktionärer efterlyses!

, ,

Spännande bandymatcher utlovas hela helgen i Ljusdal, inte minst på söndag då tjejerna lirar poolspel. Med start klockan nio på söndag morgon spelas det både sjumanna och femmannabandy på Ljusdals IP.

– Tjejerna är enormt taggade för poolspelet, säger tränaren Ida Flodberg. På de senaste träningarna har de betett sig som en flock hungriga lejon på savannen så fort de har sett en bandyboll!

I dagsläget är det tolv bandylag anmälda. Sandviken ställer upp med fem lag (!), Rättvik har två lag varav ett lag är ett kombinationslag av tre föreningar, hemmalaget Ljusdal har ett lag i femmanna och ett i sjumanna, medan Edsbyn, Bollnäs och Söråker har ett lag vardera.

Det kommer alltså råda full aktivitet på Ljusdals IP och eftersom de äldre lagen i Ljusdal har bortamatcher så är det i skrivande stund brist på domare och övriga funktionärer.

– Alla som har möjlighet att hjälpa till på Ljusdals IP på söndag är varmt välkomna att höra av sig till mig, vädjar Ida Flodberg. Vi saknar bland annat domare, men vi behöver hjälp med det mesta. Ersättningen är upplevelsen av att få se bandyns framtida talanger skrinna ut på Ljusdals IP, en ovärderlig ersättning för några timmars arbete!

Ida Flodberg, tränare för Ljusdals flicklag, vädjar till alla som har möjlighet att komma till Ljusdals IP för att hjälpa till med allehanda uppgifter. Eller.. bara gå dit för att supporta tjejerna!