Välkommen till gulgrönt – Marius Åström

, , ,

Det är med glädje som vi kan presentera vårt första nyförvärv – Marius Åström. Marius kommer senast från spel i Edsbyns IF där det blev 10 poäng på 36 matcher under föregående säsong (grundserie + slutspel). Kontraktet är skrivet över 2+1 år.

 

Varmt välkommen till LBK Marius! Hur kommer det sig att valet föll på Ljusdals BK?

”Jag har haft jättebra snack med klubben generellt och tycker det ska bli en väldigt häftig miljö att komma in i! Jag hoppas och tror det kan utveckla mig som person och som bandyspelare.”

När börjar du träna med laget?

”Det ska bli sjukt kul att dra igång träningen med laget och träffa alla, så det kommer att bli så snabbt som möjligt!”

Blir det pendling till Ljusdal eller flyttar du hit?

”Förhoppningsvis blir det flytt och gärna så snabbt som möjligt. Jag tycker det är en trygghet för mig att bo och spela bandy på samma ställe, och tror det kommer passa mig bäst! Så bara jag får det att gå ihop med jobb och liknande så flyttar jag! Sen tycker jag även att Ljusdal verkar väldigt trevligt.”

Vad kommer du att bidra med på planen?

”Min spetskvalité är min skridskoåkning, så den kommer jag att bidra med både i offensiven och i defensiven. Sen som offensiv spelare så hoppas jag ju definitivt att kunna hjälpa laget med att göra poäng.”

 

Så här säger huvudtränare Svechnikov om värvningen:

”Marius är en sympatisk och social kille. En bandyspelare som kommer att passa in i vårt unga lag. En kille med bra ambitioner att bli så bra som möjligt! Jag ser väldigt mycket fram emot att få ta hand om honom både som spelare och person.”

Sportgruppens kommentar om värvningen av Marius:

”I Marius får vi en ung kille som redan visat sig behärska elitserienivån samtidigt som han har en potential att utvecklas ännu mer. Vi tror att han kommer kunna få ut det allra mesta av sin potential hos oss då han passar väldigt bra in i vårt unga lag. Sammanfattningsvis är vi väldigt glada och stolta över att en så skicklig och lovande spelare som Marius kommer att representera LBK i minst två år framöver.”

 

Faktaruta:

Ålder: 20 år

Position: Anfallare

Moderklubb: Bollnäs GIF

Yrke vid sidan av bandyplan: Inget just nu, men snart så!

Favoritmat: Allt som min mor lagar!

Favoritidrottare: Jag har alltid sett upp till min storebror och min pappa, så det får bli dem.

Bästa idrottsminne: SM-Guld med Edsbyn.

 

Marius kommer att spela i tröjnummer #54 i vinter, varmt välkommen!

Kontraktet sträcker sig över 2+1 år.