Hedersam förlust i premiären

Full fart framåt.
Och fyra mål i säsongspremiären av nya spetsen Jonas Pettersson.
Men det blev förlust ändå mot Sirius, 5-6 (3-3).
– En bra första match, så summerade LBK-tränaren Patrik Larsson efter slutsignalen.

Så var den avklarad, den emotsedda första matchen för säsongen – och precis som förra säsongstarten så handlade det om IK Sirius i Relitahallen i Uppsala. Den gången vann LBK med uddamålet, 3-2, nu blev det förlust 5-6 (3-3).

Det var hemmalaget som var det bättre laget till att börja med och den 3-1-ledning som Sirius skaffade sig under de dryga första 20 minuterna är inte så mycket att säga om. Men så började LBK få mer ordning på sitt nya rakare spel och innan halvleken var över hade Jonas Pettersson fullbordat sitt hat trick. Det första, som betydde reducering till 1-2 efter en hörna, sen vispade han in inspelet från Olle Sundin fram till 2-3 och kvitteringen kom efter en elegant genomåkning, och passning, av Misha Svechnikov.

Och när den andra halvleken sedan kom igång så handlade mest om LBK den första halvtimmen. Full gas framåt med många fina anfall och avslut. I och för sig så daskade Lars Fall dit en av Sirius tre hörnmål fram till 4-3, men det var mer en parentes än följde av ett spelövertag för hemmalaget.

Efter prick timmen spelad kom Christoffer Norgren igenom på vänsterkanten och sprätta in kvitteringen och fem minuter senare var det dags för Jonas Pettersson igen, nu efter ett mönsteranfall där Olle Sundin och Jens Hermansson också var inblandade.
Jonas Pettersson gjorde därmed sitt fjärde mål i matchen.
– Ett skönt besked som forward förstås. Det var lite ovant i början, men sen började vi hitta varandra på ett bra sätt, sa ”JP”.

 Nu tröt orken både i ben och huvud på slutet och sista kvarten kom Sirius tillbaka både spel och målmässigt. Först en kvittering till 5-5 genom Samuel Heeger som tappades bort på vänsterkanten och sedan ett hörnmål av Tobias Andersson med fem minuter kvar att spela

– Det var lika för oss som för LBK att det var lite ovant. Nu hade vi fem spelare borta (tre finska spelare som lirade landskamp mot Sverige i Vetlanda) men jag tycker att vi gjorde det bra. Det syntes också att LBK kommer att bli bra i vinter, sa ex-LBK:aren Lars Fall.T

– Kul att se, vi hade bestämt att satsa för fullt framåt och det fungerade bra, sen att vi då blir lite tunna hemåt får vi justera. Nej, jag är nöjd, sa Patrik Larsson.

 

Text: Leif Sundell

IK Sirius – Ljusdals BK

6-5 (3-3)

Målen: 1-0 (8) Oskar Rönnkvist, 2-0 (15

Utv: Sirius, 1 x 10. LBK: 1 x 10.) Tobias Andersson, 2-1 (16) Jonas Pettersson, 3-1 (23) Victor Lundberg, 3-2 (Jonas Pettersson, 3-3 (41) Jonas Pettersson, 4-3 (58) Lars Fall, 4-4 (60) Christoffer Norgren, 4-5 (65) Jonas Pettersson, 5-5 (70) Samuel Heeger, 6-5 (85) Tobias Andersson.

Hörnor: 8 – 5.

Publik: 130.

Domare: Team Mikael Hillerius.