Svår bortamatch väntar

Seger i premiären mot UNIK med 5-1.
Och det dröjer en vecka till innan Ljusdalspubliken får se sitt LBK in action på Idrottsparken.
För det väntar en ny bortamatch på lördag, mot svårspelade Västanfors.
– Klart vi siktar på en ny bortavinst, men jag har full respekt för Västanfors, säger LBK-tränaren Patrik Larsson.

Det hackade lite i inledning av premiärmatchen mot UNIK för LBK:s del. Den troliga orsaken, premiärnerver.
För när den första kvarten väl var överstökad så kom det att handla mer om LBK. Då satt det nya spelsätt som man tränat på under försäsongen, en frejdigare offensiv än, till exempel, ifjol. Och mitt i matchen avgjordes det hela med fem LBK-mål inom en halvtimmes spel.
– Jo, men det är något vi bestämt i klubben, det vill säga att vi ska satsa mer framåt, sen är det förstås en avvägning också hur mycket man vågar gå på. Men med de nya spelarna (Misha Svechnikov, Olle Sundin och Marcus Wikman) vi fått till den här säsongen så var det en självklarhet att flytta fram positionerna, säger Patrik Larsson.

Nu väntar alltså Västanfors på bortaplan, en svår bortamatch det såg LBK förra säsongen också när man hade vissa problem att bärga de två poängen.
– Ödmjukhet och respekt är vad jag trycker på till spelarna inför den här matchen, vi måste göra jobbet annars åker vi på en obehaglig överraskning, säger Larsson.

När det gäller laget så åker man iväg med samma trupp som i seriepremiären, möjligen att det kommer att bli en eller annan ändring i uppställningen på planen.

Text: Leif Sundell