Pettersson och Svensson poängräddare

LBK borde ha varit förvarnat.
Att Peace & Love City hemma på trånga Tunets IP kan vara ett svårslaget lag.
Och hua vilken dramatik det blev innan LBK kunde greja den ena poängen via en sen kvittering till 4-4 och efter det en straffräddning.
Poängräddare: Två gånger Jonas – Pettersson och Svensson.

LBK var i brygga – i ordentlig brygga.
För efter en försiktig inledning av matchen, från båda lagen ska sägas, så kom två snabba mål av hemmalaget, 1-0 på hörna i den 39:e minuten genom Mattias Krantz och sedan 2-0 två minuter senare av Pekka Rintala. Man gjorde det med en man kort på planen.
Nu fick i alla fall LBK med sig en reducering in till pausvilan i och med att Johan ”Bejja” Berglund klippte in ett frislag precis innan paus.

LBK skruvade sedan upp tempot direkt i den andra halvleken och då spelade man också till sig de ytor man behövde. Och chanser skapade man också och det kom också en kvittering till 2-2, Olle Sundin svarade för förarbetet, Jonas Pettersson satte bollen i nät.

Men mitt under det hårda LBK-trycket, där Peace & Love knappt varit över halva planen så långt i halvleken, så kom 3-2. Förarbete av Erik Stoor och mål av Patrik Kinnunen. Det målet kom liksom från ingenstans.
Och när sedan LBK åkte på två utvisningar samtidigt i samma situation (Erik Olsson och Johan ”Bejje” Berglund) så gjorde hemmalaget också 4-2, det efter ett frislag som studsade i LBK-muren och friställde Felix Carlander.

Men LBK gav sig inte. Misha Svechnikov kvitterade i den 83:e minuten och när Jonas Pettersson sedan satte kvitteringen på hörna (äntligen ett hörnmål för LBK hade ”missat” nio stycken innan) så skulle han bli litet av poängräddare.
Men Jonas fick dela den ”titeln” med namnen Svensson för i den 87:e minuten fick hemmalaget straff och den räddade Jonas Svensson.
– Skönt förstås att rädda straffen i det läget, men det var en dålig straff. Sen blev det några räddningar till efter det när vi gick på för ett segermål och det var bra för tidigare under matchen hade jag knappt motat en boll, säger Jonas Svensson.

Fakta
Allsvenskan Norra
Peace & Love City – Ljusdals BK 4-4 (2-1)
Målen: 1-0 (39) Mattias Krantz, 2-0 (41) Pekka Rintala, 2-1 (45) Johan Berglund, 2-2 (63) Jonas Pettersson, 3-2 (67) Patrik Kinnunen, 4-2 (74) Felix Carlander, 4-3 (83) Misha Svechnikov, 4-4 (85) Jonas Pettersson.
Utv, P/L 3 x 10. LBK: 3 x 10.
Hörnor: 6 – 13.
Publik: 165.
Domare: Team Gustav Bortas

Bildtext: Nån som kommer ihåg? En klubba som glöder och en handske som längtar. I går kväll, mot Peace & Love City, så gjorde Jonas Pettersson två av LBK-målen, bland annat kvitteringen till 4-4. Och Jonas Svenssom använde sin handske till att stoppa en straff i slutminuterna. Jonas och Jonas blev poängräddare.