Revanchsuget LBK – med Axel i målet

”Bara” en poäng mot Peace & Love City senast.
Och ett rejält besviket gäng LBK-spelare som satte sig i spelarbussen hem från Borlänge.
Nu ska seriejumbon Gustavsberg få sota för det.
Men glöm inte vad som hände mot det laget förra säsongen hemma på IP.

När Gustavsberg kom till Idrottsparken förra säsongen, på självaste trettondagen, så var hemmalaget LBK skyhöga favoriter till segern.
Vad hände? Jo, den där berömda bussen stod parkerad framför gästernas mål hela matchen och när Gustavsberg väl kom till anfall, och fick en hörna, så tog man ledningen med 1-0 efter en knapp halvtimme. Att matchen spelades 3 x 30 på grund av kylan kan förstås ha varit till fördel för Gustavsberg.
Hur som helst så fick LBK slita i kylan och det kom till slut en sen kvittering och det hela slutade 1-1.

Nu kommer Gustavsberg på besök igen och precis som förra säsongen så är LBK skyhöga favoriter till att spela hem de två poängen. Nu är Gustavsberg allra sist i tabellen efter fyra spelade matcher, noterbart är att de tre lagen precis före dem ligger tre av de fyra lagen som LBK mött i serieupptakten. Peace & Love är undantaget.
– Det lär väl bli samma den här gången att Gustavsberg satsar på sin defensiv, med andra ord att vi måste få fart på bollen, utnyttja hela planens bredd och framförallt sätta några av de hörnor vi spelar till oss. Jag vill minnas att vi hade 17 stycken på dem förra säsongen utan att göra mål, säger LBK-tränaren Patrik Larsson.

Kan man utgå ifrån att det är ett, kan man säga, revanschsuget gäng som kommer till spel den här gången?
– Jo, det kan man göra. Samtidigt som Peace & Love spelade riktigt bra bandy så kom vi inte upp i den nivå som vi vet att vi kan.

Laget?
– Klart är att Axel Nilzon kommer att stå i mål. Det kommer att bli ett par ändringar till, men jag vill avvakta träningen ikväll innan jag bestämmer mig. Det vi vet är att Emil Melin är tillgänglig för spel.