Helst en fyra varje gång

Och denne Jonas Pettersson!
Mål-i-varje-match-mannen som gjorde mål för sjunde seriematchen i rad.
Och för tredje gången av de sju matcherna gjorde han fyra.
Örebro chockstartade i matchen med ett tidigt ledningsmål, men det var också det enda man gjorde i den lilla seriefinalen. LBK vann med hela 7-1 (4-1).

Så där ja. Då fick i alla fall LBK utdelning på en hörna igen. Och det var viktigt, för det var liksom vägen in i den här matchen för LBK:s del efter den lilla chocköppningen från Örebros sida. Det dröjde nämligen inte ens två minuter innan bollen låg i LBK-målet. Målskytt Sebastian Brandt.

Men sen kom det här hörnmålet, det på den 55:e hörnan i årets seriespel och ”bara” det 5:e målet, när Emil Melin satte bollen i nät. VI ska säga att LBK hade åtta hörnor ytterligare, men inget mer hörnmål.
Och efter den här kvitteringen kom det mest att handla om LBK resten av den första halvleken, Jonas Pettersson gjorde 2-1 (assist Jens Hermansson) i den 27:e minuten och sedan kom två snabba som, kändes det i alla fall som, avgörandet inom loppet av en minut när först Jonas Pettersson (Olle Sundin) gjorde 3-1 i den 35:e minuten och sen Marcus Wikman (Misha Svechnikov) minuten efter.

Sen var det lite ”Gustavsbergsvarning” efter det, det vill säga att LBK:arna hissade litet av bekvämlighetsflagg efter sin klara ledning och Örebro fick lite mer att säga till om. Eller kanske man kan säga att hemmalaget hämtade andan lite efter sin urladdning.
– Jag vill säga att det här var säsongens bästa match, nu fick vi till det precis som vi vill, det vill säga balansen mellan defensiv och offensiv. Vi var kort och gott för stora för Örebro i kväll, säger LBK-tränaren Patrik Larsson.

Det var LBK som gjorde nästa mål också och det på straff (Misha Svechnikov hakad) som Jonas Pettersson satte, hans tredje mål för aftonen. Och hade inte gästerna givit upp tidigare så betydde det här definitivt rullgardinen ner.
Och det blev ett fjärde också för Jonas Petterssons del, 6-1 i den 80:e minuten.
– Det känns förstås bra att det kommer mål från min klubba, det är liksom det jag är till för i den roll jag har. Jag håller med Patrik, det här var vår bästa match för säsongen, säger Jonas Pettersson.

Junioren Edwin Persson (ass Mattias Blom) spikade sedan slutresultatet 7-1 i den 84:e minuten i sitt första inhopp i matchen.

Text: Leif Sundell

Fakta
Allsvenskan Norra
Ljusdals BK – Örebro SK Bandy 7-1 (4-1)
Målen: 0-1 (2) Sebastian Brandt, 1-1 (12) Emil Melin, 2-1 (27) Jonas Pettersson, 3-1 (35) Jonas Pettersson, 4-1 (36) Marcus Wikman, 5-1 (59) Jonas Pettersson, str, 6-1 (80) Jonas Pettersson, 7-1 (84) Edwin Persson,
Utv, LBK: 1 x 10. ÖSK: –
Hörnor: 9-6.
Publik: 663.
Domare: Team Gustav Bortas.