Åttan reserverad i ytterligare två år

Marcus Wikman, nyförvärvet från Bollnäs, till den här säsongen, blir en viktig pjäs i ”norrlandsderbyt” på annandagen när LBK möter Haparanda-Tornio hemma på Idrottsparken.
Och han kommer att bli det fortsättningsvis också.
Marcus har nämligen skrivit på för två ytterligare år för Ljusdals BK.
– Känns riktigt bra att redan nu gjort klart med Marcus. Han blir en viktig pusselbit i jakten mot elitserien, säger LBK:s klubbchef Ola Bengtsson.

Fin julklapp. Så brukar det heta när det händer positiva saker så här dagarna före julafton. Och i dag hände det för Ljusdals BK i och med att klubben gjort klart för två nya år med mittfältaren Marcus Wikman – det vill säga en av de tre fina nyförvärv som LBK knöt till sig inför den här säsongen. De två ytterligare var, som bekant, Misha Svechnikov och Olle Sundin.
– Valet för min del var ganska lätt. Jag trivs bra i laget, klubben är på rätt väg, man har en långsiktig plan och har ett elitmässigt och proffsigt tänk, säger Marcus.

På annandagen blir det första matchen på bandyns nationaldag tillsammans med LBK för Marcus del. Och då handlar det om en liten seriefinal igen för LBK eftersom Haparanda-Tornio tagit sju poäng på de fyra senaste matcherna (hemmamatcher alla fyra ska tilläggas) och klättrat upp till tredje plats i tabellen.
– Tittar i deras laguppställning så finns det många spelare med elitserierutin, det är säkert ett bra lag och vi får ge järnet från start. Det ska bli skoj att möta dom på IP, hoppas att det blir mycket folk, säger Marcus.

Mycket folk ja. Marcus är van det från annandagsderbyna med Bollnäs mot Edsbyn:
Nå´t speciellt minne från något av de derbyna?
– Jag spelade ju tio säsonger i Bollnäs A-lag så det har blivit några…nä, jag passar på den frågan, vi pratar LBK istället.

Då gör vi det. Hur tycker du att det gott så här långt?
– Både jag och laget har mer att ta av och det börjar bli dags att växla upp nu. Jag vet att det tar tid att veta hur nya lagkamrater tänker i olika situationer, men nu tycker jag att jag lärt mig det.
Två raka år, så lyder det kontrakt som LBK och Marcus Wikman kommit överens om.

Text: Leif Sundell
Foto: HG Eriksson