Ett gott slut – och ryck i tabellen

Ett Gott Slut.
Men det blev lite knöligare än väntat för LBK att bärga de två poängen på Remium Arena i Haparanda på nyårsaftonen.
LBK gick ifrån till en 3-0-ledning under den första halvtimmen, men så reducerade hemmalaget till 1-3 och fick nya krafter. Och chanser.
Men till slut kunde Misha Svechnikov sätta LBK:s fjärde mål och då hjälpte det inte att det kom en hemmareducering till. LBK-seger alltså med 4-2.

Två viktiga poäng att stoppa ned i champagnekylaren (?) efter bortamatchen mot HaparandaTornio. Och inte bara det, det blev ett litet poängryck i tabellen i och med tvåpoängaren eftersom tvåan efter LBK, Peace & Love City, förlorade i daladerbyt mot Falun BS Bandy. LBK har nu 19 poäng, Falun 12 och Peace & Love City 11 poäng, dock med en match mindre spelad. Seriesegrargreppet är kopplat redan med åtta matcher kvar att spela.

Men var det så att storsegern, 17-2, fanns i tankarna hos LBK-spelarna? när de på nytt klev in till match mot HaparandaTornio. Den här gången på norrbottningarnas hemmaplan Remium Arena (fd Gränsvallen).
I och för sig, kanske inte direkt eftersom det såg bra ut under den första halvtimmen när Marcus Wikman, två gånger om, och Emil Melin sett till att LBK ledde med 3-0. Melin på en hörna och Marcus efter ett pass av Misha Svechnikov och på en målvaktsretur efter ett skott, också det av Misha Svechnikov.
– Så länge det var bra is var det inget snack, men i och med snöfallet så blev isen sträv och dålig och i den andra handlade det mest om lyrbandy och chanser och halvchanser både hit och dit. Det kändes bra när Misha satte dit fyran med tio minuter kvar att spela, sa Marcus Wikman.

HaparandaTornio hade nämligen sina chanser att komma närmare. Och vem vet vad som hänt om Pekka Hiltunen satt straffen som hemmalaget fick i den 66:e minuten. Den stramaren gick över målet.
– Vi var lite på gång då kändes det som och vi gjorde en bra mycket bättre match nu än i Ljusdal senast. I och för sig var ju inte det så svårt för då var det riktigt uselt. Nu var det så att vi den här gången tjänade på att isen blev svårspelad, kommenterade Haparandas tränare Markus Hiukka.
Noterbart: Den suveräna Skytteligaledaren Jonas Pettersson fick, för första gången den här säsongen, gå mållös från en seriematch. Chanser hade han, bland annat en straff som han missade.
Text: Leif Sundell

Allsvenskan Norra
HaparandaTornio – Ljusdals BK 2-4 (1-3)
Målen: 0-1 (17) Marcus Wikman, 0-2 (25) Emil Melin, 0-3 (29) Marcus Wikman, 1-3 (36) Robin Larsson, 1-4 (82) Misha Svechnikov, 2-4 (86) Peter Shirokov.
Utv, H/T: 3 x 10. LBK: 2 x 10.
Hörnor: 7 – 5
Publik: 173.
Domare: Team Keijo Hyvärinen.