En kvartett att se upp med

Brrr!!!
Nej, det är inte för att direkt skrämma motståndarna UNIK för den bitande kylan.
Termometern på Idrottsparken visade på minus 26,3 grader när LBK:arna värmde upp (!) på torsdagseftermiddagen.
Utan för de fyra i topp i poängligan.
Jonas Pettersson, Misha Svechnikov, Marcus Wikman och Olle Sundin.
Tillsammans har den kvartetten svarat för 54 mål på de tio matcher som spelats.

Mest med poäng i serien.
Och fyra i topp i poängligan.
Ja, med utgångspunkt från det så får inte nästjumbon UNIK någon lätt uppgift i matchen mot LBK på IP på trettondagen.
LBK har fyra av de fem i topp i poängligan i den norra allsvenskan. Det är bara Örebros Lars Buskqvist som spränger sig in mellan LBK:arna på en fjärde plats.
Jonas Pettersson toppar med 32 poäng (31 mål -1 assist), Misha Svechnikov har 27 poäng (9-18), Marcus Wikman 20 (10-10) och Olle Sundin 15 (4-11).
Sneglar vi in i tabellen så har LBK 19 poäng via 9 segrar och en oavgjord medan UNIK bara lyckats vinna en match så här långt och har fyra kryss, totalt sex poäng. På de fyra hemmamatcherna har LBK fyra segrar och 44-11 i målskillnad. Det betyder ett snitt på 11-3.

– Vi har att möta ett lag i desperat behov av poäng. Det känns förresten lite märkligt att UNIK ligger där de ligger i tabellen för vi hade fullt sjå mot dom i premiären, dom var faktiskt bättre än oss i inledningen av matchen den gången. säger LBK-tränaren Patrik Larsson.

LBK kommer till spel på trettondagen efter en knölig träningsvecka. Sjukdomar snöfall och bitande kyla har stört bilden under det nya året.
– Ja, och vi har ett par stora frågetecken kvar innan laget spikas. Vi får avvakta till fredagsförmiddagen innan beslut tas.
Det är klart att vi siktar på ännu en seger, men vi måste vara medvetna om att ju mer vi vinner ju noggrannare måste vi vara i skallarna inför varje match.

Någon fara när det gäller kylan ska det inte vara. Prognosen inför fredagen säger att det ska vara 10-12 minusgrader vid matchtid – det vill säga rena värmeböljan jämfört med när LBK tränade på torsdagseftermiddagen. Då visade termometern på 26,3 grader. Minus.
Text och foto: Leif Sundell