Edwin Nilsson valde LBK

Sandvikens AIK/BK:s U 20 med stor chans på SM-guld i Tele 2 Arena i mars månad?
Eller Ljusdals BK med stor chans på elitseriekval? – också det i mars månad.
Juniorlandslagsmannen Edwin Nilsson, 18 år, valde det andra alternativet.
– Därför att jag känner att det i Ljusdals BK är en miljö som är bra för min utveckling som bandyspelare. Jag trivs jättebra här, säger Edwin.

Edwin Nilsson, bandytalangen från Bollnäs, som nu gör sin sista termin på bandygymnasiet i Sandviken stod, tycktes det, inför två svåra val.
Men när frågan från Ljusdals BK kom var inte valet för honom så svårt.
– Jag har ju vetat förutsättningarna ett tag, att jag inte kommer att få spela ett eventuellt elitseriekval med LBK med det utlåningsavtal jag har från Saik. Det är klart att det skulle ha varit skoj att få ha varit med på U20-resan med Saik också, men jag är helt säker på att jag valt rätt nu när jag valde LBK istället, säger Edwin.

Edwin Nilsson kom till LBK i höstas på ett så kallat utlåningsavtal. Och under säsongen har han kombinerat spel med Saik:s U 20 och spel med LBK i allsvenskan. I torsdags kväll lirade han sista matchen med Saik-juniorerna, 8-2 mot Sirius, och han har också gjort A-lagsdebut i Saik. Det var när Saik mötte Sirius i december.

I LBK är man förstås nöjda över att Edwin valde klubben:
– Vi är glada över att Edwin vill satsa på oss. Vi är imponerade över hans utveckling sedan han kom i höstas fram till nu och är övertygade om att han kommer att fortsätta den utvecklingen. Kontraktet gäller den här säsongen ut, men vi hoppas att han väljer LBK framöver också, men det är ju en del som måste lösas i och med att han går ut skolan i Sandviken till våren, säger LBK:s klubbchef Ola Bengtsson.

Närmaste uppgiften i LBK kommer förresten redan på lördagen när Västanfors väntar hemma på IP. Sen vet vi att Edwin ska åka med P 19-landslaget till Syktyvkar där VM avgörs i slutet av månaden.

Och apropå matchen mot Västanfors så säger LBK-tränaren Patrik Larsson så här:
– Vi vet att Västanfors har ett vasst anfallspar i Fredrik Rydberg och nyförvärvet, hemvändaren, Klas Nordström. Det är väl de två, plus vi själva, som är de tuffaste motståndarna. Jag menar att vi måste vara påkopplade från start. När det gäller laget så är Jens Hermansson tillbaka efter sin förkylning, hur mycket han orkar, får vi se. Han spelar i alla fall från start. Det nya är att Jesper Larsson finns med som avbytare.

Nu är det förresten klart att LBK:s match mot Peace & Love City kommer att spelas söndagen den 22 januari på Idrottsparken.

Text och foto: Leif Sundell