Stabil insats av LBK mot Örebro

Vem minns inte de dramatiska matcherna mellan Ljusdals BK och Örebro SK Bandy för några år sedan.
Då när LBK gjorde det (nästan) omöjliga två gånger om.
Först vann man seriefinalen och tog sig upp i Elitserien, sen kom den där segern när man lyckades hänga kvar i Elitserien.
Lika dramatiskt blev det inte när lagen möttes i den lilla seriefinalen i Behrn Arena på lördagen.
LBK vann nämligen med 6-3 (3-1)

Ettan (LBK) mot tvåan (Falu BS) i den lilla seriefinalen i förra omgången. Solklar vinst för LBK med 5-1.
Ettan (LBK) mot tvåan (Örebro SK) i den lilla seriefinalen i den här omgången. Solklar vinst för LBK med 6-3. Solklar därför att LBK ”saktade in” rejält efter det att man gjort både 4-1, 5-1 och 6-1 under den andra halvlekens första 20 minuter. Sen kom det två reduceringsmål för hemmalaget.

Inte direkt någon chocköppning.
Men det var faktiskt hemmalaget Örebro som tog ledningen i matchen i Behrn Arena.
Precis som man gjorde när lagen möttes på Idrottsparken för två månader sedan. Då slutade det med seger, 7-1 för LBK.

Det räckte alltså inte att hemmalaget gjorde matchens första mål den här gången heller. ÖSK trampade gasen i botten direkt från start, men sakta men säkert åt sig LBK in och efter det att Mattias Sand förvaltat Misha Sveshnikovs passning på bästa sätt, det efter ett skott efter hörna av Johan Berglund, så var det i stort sett bara LBK resten av den första halvleken. Jonas Pettersson spädde på med två mål fram till ledning i pausvilan med 3-1 och sedan kom det alltså tre avgörande mål genom i tur och ordning Misha Svechnikov, Olle Sundin och Jens Hermansson under den första halvan av den andra halvleken. Att Örebro tilläts hyfsa till siffrorna till 3-6 var bara en parentes i sammanhanget.
– Det blev ett par mål i baken på slutet, men vi svarar för en riktigt bra prestation. Vi åkte hit för att få en skön känsla med oss hem och det har vi, det var jättestabilt, säger LBK-tränaren Patrik Larsson.

När det gäller det stundande kvalet så blev det i och med lördagens matcher klart att det blir endera IFK Motala eller Nässjö IF som kommer att göra LBK sällskap i gruppen.
Leif Sundell

Fakta
Allsvenskan Norra
Örebro SK Bandy – Ljusdals BK
Målen: 1-0 (7) Jesper Ekström, 1-1 (13) Mattias Sand, 1-2 (19) Jonas Pettersson, 1-3 (32) Jonas Pettersson, 1-4 (55) Misha Sveshnikov, 1-5 (64) Olle Sundin, 1-6 (68) Jens Hermansson, 2-6 (73) Sebastian Brandt, 3-6 (81) Jacob Edström.
Utv, ÖSK: 2 x 10. LBK: 1 x 10
Hörnor: 6 – 9.
Publik: 400.
Domare: Team Gustav Ingolfson.