Hammarby IF till final i P16

Ljusdals BK:s P 16 hade, efter en fantastisk säsong, hoppats på att blanda sig i toppstriden i semifinalen i Kakservicecup som avgjordes i gruppspelsform på Idrottsparken i helgen.
Nu blev det inte så och LBK slutade på tredje plats av de fyra lagen.

Det var redan i den första matchen på lördagsförmiddagen som Hammarby IF grusade planerna om en gruppseger för LBK. Ett väldigt duktigt defensivt Hammarby som effektivt tog udden av LBK:s speluppbyggnad och sedan var gänget från söder också vassa framåt. Det slutade med seger för Hammarby med 5-2 mot ett nervöst LBK.
Ett litet avbräck för LBK:s del var att en av lagets bättre spelare, Isak Flodberg, drabbades av magsjuka natten mot lördagen och kunde inte spela någon av lördagsmatcherna.

LBK vann sedan sin andra match mot IFK Vänersborg (7-2) och det som var tänkt som en gruppfinal, matchen mot Vetlanda på söndagen, blev för LBK:s del en betydelselös match eftersom Hammarby redan hade vunnit mot Vänersborg. Istället skulle det bli en måljakt för Vetlandas del eftersom mötet mellan Hammarby och Vetlanda slutade oavgjort. Men i matchen mot Vetlanda stretade LBK emot bra, det blev i och för sig vinst för Vetlanda men bara med 7-6 och därmed blev det Hammarby som tog knep förstaplatsen och finalplatsen i Örebro kommande helg. Där får Hammarby möta Nässjö som vann den andra semifinalgruppen som spelades i Lidköping.

Glädjande med LBK-ögon sett var dock att Noa Djäkner delade titeln som skytteligavinnare med Vetlandas Edvin Isaksson med sju gjorda mål. Marcus Öhman var trea med fem mål.

Text: Leif Sundell
Foto: HG Eriksson

Resultat:
Hammarby IF – Ljusdals BK 5-2
Målgörare LBK: Erik Swartswe 1, Marcus Öhman 1.
Vetlanda BK – IFK Vänersborg 7-3
Hammarby IF – Vetlanda BK 2-2
IFK Vänersborg – Ljusdals BK 2-7
Målgörare LBK: Noa Djäkner 4, Marcus Öhman 2, John Skalberg Halvarsson 1.
Hammarby IF – IFK Vänersborg 7-3
Ljusdals BK – Vetlanda BK 6-7
LBK:s målgörare: Noa Djäkner 3, Marcus Öhman 2, Isak Flodberg 1.