Vodnik åkte ifrån LBK

Tidiga mål.

Det var Ljusdals BK:s melodi i gruppfinalen mot Örebro. I semifinalen mot Vodnik fick LBK smaka på den medicinen själva. Och det var tre gånger Aleksander (Antonov, Tiukavin, Nasanov) som presenterade sig. 0-2 efter två spelade minuter, 0-3 i den nionde…

Det slutade med seger för Vodnik med 6-3.

Att Ljusdals BK får lida av att spela den sena nattmatchen när det varit cupdags på hemmaplan är ingen nyhet. Ett populärt inslag publikmässigt sett, men för spelarna är det ingen höjdare i alla fall inte dagen efter.

Och även om det var eftermiddag när LBK ställdes mot segraren från Truxgruppen, ryska Vodnik från Arkhangelsk i semifinalen, så var det ett märkbart trött agerande. Dessutom ska man komma ihåg att motståndarna i det här fallet är heltidsproffs och ett av topplagen i den ryska lagen, var fyra ifjol, till exempel.

Vodnik hade väl inte imponerat så där väldiga i gruppspelet, men det brukar vara ett signum för lag som vill gå långt i cuper, typ World Cup, och nu i Exte Cupen. De stora lagen vinner och när det sedan börjar dra ihop sig till semifinal och final så är det gasen i botten. Som i den första halvleken mot LBK.

I den andra halvleken var det, av förståeliga skäl, lite stiltje. Vodnik gjorde ett snyggt 0-6-mål (Aleksander Nasonov) och kort därefter spräckte LBK nollan när Emil Melin passade fram till  Jonas Pettersson.  ”JP” som också gjorde 2-6 (hörna) och Olle Sundin hyfsade till siffrorna ytterligare när han gjorde 3-6.

Fakta

Ljusdals BK – Vodnik 3-6 (0-5)

Målen: 0-1 (1) Aleksander Antonov, 0-2 (2) Aleksander Tiukavin, 0-3 (9) Aleksander Nasanov, 0-4 (20) Evgenij Dergaev, 0-5 (29) Aleksej Gladyshev, 0-6 (43) Aleksander Nasomov, 1-6 (46) Jonas Pettersson, 2-6 (50) Jonas Pettersson, 3-6 (60) Olle Sundin.

Utv, LBK: 1 x 6.   Vodnik: -.

Hörnor: 3- 4.

Publik: 628.

Domare: Team Ulrik Bergman.