Jonathan tillbaka i LBK

För två säsonger sedan kom Jonathan Sundberg, 23 år, på lån från Bollnäs GIF till Ljusdals BK vid nyår.

Det blev åtta matcher och fyra mål den gången.

Nu är han tillbaka – och har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Känns bra att vara tillbaka, jag trivdes bra den korta tid jag var här förra gången, säger Jonathan.

Jonathan Sundberg har tillhört Bollnäs GIF:s A-lagstrupp i många år, men så många matcher i A-laget har det inte blivit, trots att han öst in mål i klubbens utvecklingslag, BK Snoddas.

Till den här säsongen valde Jonathan att nappa på ett erbjudande från Karlstadlaget IF Boltic. Det blev flytt till Karlstad, men absolut inte som han tänkt sig.

– Jag längtade hem helt enkelt. Jag hade inget jobb utan gick hemma hela dagarna utan att ha något att göra och det passade inte mig. Jag sade upp kontraktet och drog hem, berättar Jonathan som hann med att spela fem träningsmatcher med laget.

– Det var inte bandyn som var problemet utan det vid sidan om, berättar han.

Och när han kom hem till Bollnäs i slutet av förra veckan slog han en signal till Ljusdals BK.

– Jag hörde mig för lite och nu är det klart. Jag spelar i LBK i två säsonger, säger Jonathan som förresten redan hunnit med att debutera i LBK, mot ryska Stroitel Syktyvkar  i tisdags kväll där det blev förlust 1-5.

Och det blir match redan på fredagskvällen igen när LBK möter Peace&Love hemma på IP.

/Leif Sundell