Tvåsiffrigt i genrepet

Det var ett genrep att ta med sig till seriepremiären nästa lördag.

Tvåsiffrigt, 10-1 (4-0), mot seriekollegan Peace & Love City.

– Det känns bra givetvis. sa LBK-coachen Patrik Larsson.

Ledarteamet gav tydliga order inför genrepet mot Peace & Love City: ”Gör jobbet hela matchen”.

Och med det menas att LBK haft tendenser att slappna av i matcherna – som mot Örebro i ExTe Cupen när man ledde med 3-0 efter 3 minuter och senare 4-1. Det slutade 4-4.

– Nu var det en gedigen insats i 90 minuter, vi sätter vår defensiv i stort sett klockrent. Det här ger oss mycket energi inför seriestart, sa Patrik Larsson efter matchen.

Och den där klockrena defensiven bäddade för ett vasst kontringsspel också med stor variation med mål som följd.

Tre av målen kom på hörna, det första av dem efter en variant.

– Jag visste att det skulle bli en spelhörna så därför stack jag mot mål och fick passningen och satte dit den, sa Marcus Öhman som därmed gjorde sitt första mål i A-lagsdress. Det blev ett till också innan det var färdigt. Då efter en av många uppåkningar av Marcus Wikman.

Jonas Pettersson visade att det kommer att bli ett och annat mål i seriespelet i år också. Gjorde tre nu – med bud på fler. Artem Varlamov går från klarhet till klarhet, han både började (pass av Marcus Wikman) och avslutade (hörna) målskyttet. Övriga målskyttar var Emil Melin, Olle Sundin och Marcus Wikman. Wikman som förresten noterades för fem assist. Han hade en klubba med i det mesta i offensiven.

Noterbart att Peace & Love Citys tröstmål gjordes av LBK-bekantingen Marc Samuelsson. I laget spelar också Kevin Brown och Filip Ljus.

Nu väntar en skön träningsvecka för LBK inför seriepremiären mot Gustavsberg hemma på IP nästa lördag.

Leif Sundell

Fakta

Ljusdals BK – Peace & Love City 10-1 (4-0)

Målen: 1-0 (7) Artem Varlamov, 2-0 (24) Marcus Öhman, 3-0 (32) Jonas Pettersson, 4-0 (40) Olle Sundin, 5-0 (59) Jonas Pettersson, 6-0 (65) Emil Melin, 6-1 (70) Marc Samuelsson, 7-1 (83) Jonas Pettersson, 8-1 (84) Marcus Öhman, 9-1 (90+2) Marcus Wikman, 10-1 (90+6) Artem Varlamov.

Utv, LBK: 4 x 10.  P & L: 1 x 10 +grovt matchstraff.