Delad pott mellan LBK och Falun

,

Än lever hoppet.

Både för Ljusdals BK och Falu BS.

Det efter delad pott, 4-4 (3-3) på fredagskvällen.

Både LBK och Falun har förstås väldigt gärna velat ta med sig två poäng från mötet på Idrottsparken.

LBK för att ha en chans att knipa en av de två kvalplatserna till Elitserien. Och Falun ville förstås ha de två poängen för att verkligen utmana Frillesås om seriesegern och därmed direktplatsen upp bland eliten.

Nu blev det alltså en poäng vardera för lagen och det var nog också det mest rättvisa, men att Falun nog var mest det besvikna av de båda lagen efter att ha haft ledningen både med 2-0, 3-1 och 4-3.

Det var Falun som började bäst i matchen, det mot ett, åter igen, oroligt LBK-försvar. Det stod 0-2 på anslagstavlan redan efter lite drygt åtta spelade minuter. Och man gjorde ett tredje efter  16.09 in i matchen.  Men LBK kunde också och i den här målglada inledningen av matchen hade man reducerat till 2-3 efter mål av Emil Melin (hörna) och Jonas Pettersson. Jonas Pettersson som också skötte om kvitteringen till 3-3.

Den andra halvleken började också i racerfart, inga mål dock, men ett par riktigt vassa lägen åt båda håll. Och när Artem Varlamov fick sätta sig på utvisningsbänken i den 66:e minuten så gled initiativet över till Falun, både spel, chans och målmässigt. I den 73:e minuten kom nämligen ett ledningsmål till 4-3 efter en hörnvariant.

LBK på kvitteringsjakt med andra ord. Och chansen kom via en straff. Men LBK har inte lyckats särskilt väl med sitt straffskytte den här säsongen och det blev en bränd nu också  när Olle Sundin sköt mitt på gästernas målvakt Henrik Andersson. Nu kom det en kvittering ändå till slut när Emil Melin styrde in Marcus Wikmans inspel från kortlinjen.

Delad pott (4-4) alltså och läget för Falun är att man efter den oavgjorda på Idrottsparken är att man är två poäng efter ledande Frillesås, men då har Frillesås en match mindre spelad. För Ljusdal är det än knöligare även om chansen till kvalspel finns. Upp till trean Gripen är det fem poäng med tre matcher kvar att spela. Och då har man Lidköpings AIK (3 p), Nässjö (3 p) och Peace & Love (2 p) före sig i tabellen också.

– Tveksam start igen, men det är vi ju vana vid det här laget. Vi tog oss i alla fall tillbaka in i matchen och en poäng var nog det mest rättvisa, sa LBK:s lagkapten Olle Sundin som utsågs till LBK:s bäste i matchen.

Text: Leif Sundell  Foto: HG Eriksson

 

Fakta

Bandyallsvenskan

Ljusdals BK – Falu BS Bandy 4-4 (3-3)

Målen: 0-1 (5) David Forsell, 0-2 (9) David Forsell, 1-2 (14) Emil Melin, 1-3 (17) Michael Pettersson, 2-3 (17) Jonas Pettersson, 3-3 (40) Jonas Pettersson, 3-4 (73) Daniel Bäck, 4-4 (82) Emil Melin.

Utv. LBK: 5 x 10. Falun: 3 x 10.

Hörnor: 10 -12.

Publik: 313.

Domare: Team Pavel Silinski.