Emil Melin stannar i LBK!

,

En match återstår för Ljusdals BK innan vi kan sätta punkt för seriespelet den här säsongen.

Det kan bli allsvenskt kval, det kan vara färdigspelat. Hur det blir vet vi vid sextiden på lördagseftermiddagen.

Men hur det än går så har Emil Melin bestämt sig för att förnya sitt kontrakt med LBK.

För sju år sedan kom Jonas Pettersson och Emil Melin som nyförvärv till Ljusdals BK.

Häromdagen bestämde sig Jonas Pettersson att det blir (minst) en åttonde säsong i LBK, trots anbud från flera elitserieklubbar.

Ljusdal och Ljusdals BK är rätt plats för mig just nu utryckte han då.

Och rätt plats för Emil Melin är också Ljusdal och LBK, vare sig det blir Bandyallsvenskan eller Elitserien.

– Jag trivs jättebra i Ljusdal och i LBK och därför har jag skrivit på ett nytt kontrakt, ett kontrakt som gäller i ett år, säger Emil som ser fram emot en spännande sista serieomgång på lördag. Då när LBK har att möta Nitro/Nora hemma på IP och har en, om än liten, chans att greja en kvalplats. De lag som också aspirerar på en av de vakanta kvalplatserna är Gripen och Nässjö. Och där handlar det om att LBK måste vinna sin match mot Nitro/Nora, att Gripen inte får ta poäng mot ÅbyTjureda på bortaplan och att Nässjö inte får vinna mot Boltic på hemmaplan.

– Vi förutspådde att den nya Bandyallsvenskan skulle bli jämn och spännande in i det sista och där är vi nu. Vi ska göra vårt så får vi se vart stjärnorna står på lördag, säger Emil.

– Det som hedrar Jonas Pettersson och Emil Melin är att  de bestämt sig för LBK trots att det återstår en match att spela och att ingen vet i vilken serie vi spelar nästa säsong, men att de ser något bra framåt oavsett. Sannolikt blir det Bandyallsvenskan, säger LBK:s sportchef Ola Bengtsson.

När det gäller kontraktsläget i övrigt så sitter Kalle Jonsson, Artem Varlamov, Jesper Norrman, Axel Nilzon, Edwin Persson, Jonas Svensson och Christoffer Norgren på utgående kontrakt.

Text: Leif Sundell  Foto: HG Eriksson