Tårtkalas hos ExTe!

Ett guldfirande.

Det är inte var dag som det firas ett VM-guld hos Ljusdals BK.

Därför blev det än mer högtidligt när det kommit hem tre purfärska VM-guldmedaljörer från ryska Uljanovsk där P 17-VM avgjordes det gångna veckoslutet. Sverige vann finalen mot Ryssland med 4-2 och i det svenska laget fanns LBK:arna Marcus Öhman, Isak Flodberg och Elias Swartswe.

I tisdags eftermiddag handlade det om ett nytt företagsbesök för spelarna i framtidssatsningen Team 2020. Efter besök hos Hi-media, Hälsinglands Sparbank och MF Precision så var det den här gången dags för besök hos mekanföretaget ExTe i Ygskorset, Färila. Ett företagsbesök som är en viktig del i arbetet med Team 2020 och som varit planerat sen tidigare, men där det nu dukades upp med guldtårta – en blå/gul med LBK-emblem på faktiskt – och uppvaktning av de tre bandyvärldsmästarna både av värden själv och av Ljusdals BK. Dessutom fick de 22 grabbarna, som kunde vara med, i Team 2020 en liten inblick i vad LBK:s Huvudpartner ExTe sysslar med. Det var ekonomichefen Lennart Bennermo som berättade att företaget är ledande i Sverige vad gäller lastbankar till timmertransporter och att målsättningen är att växa på världsmarknaden. Han berättade även för LBK-ungdomarna om varför ExTe under många år varit en stark partner till LBK. En rundvandring i fabriken stod också på programmet och det var en välkänd röst för grabbarna som skötte den biten, nämligen lagledaren i P 18-laget, Peter Skalberg.

Team 2020-grabbarna fick också, som första grupp i klubben faktiskt, chansen att träffa LBK:s nya a-lagstränare Andreas Heeger, som berättade om sig och hur han tycker att bandy ska spelas och lite andra saker som han tycker är viktiga vad gäller lagbygge.

– Räkna med att jag kommer att hålla ögonen på er, både i spel och på träning, sa Andreas Heeger.

Team 2020-aktiviteten avslutades med en stor applåd och tack till ExTe – som våra ungdomar nu vet ännu mer är en av alla de som gör det möjligt för dem att hålla på med det de gillar!

Text och foto: Leif Sundell