Nytt och nygammalt när LBK startade upp!

April månads början.

Då har de flesta elitlagen i bandy semestrat klart.

Så också Ljusdals BK som hade sin upptakt på måndagskvällen.

Och man gjorde det med en hel del nyheter.

Nygammalt och nytt.

För när LBK startade upp säsongen 2018/19 så var det framförallt med en ny tränare vid ”spakarna”: Andreas Heeger, nyinflyttad till Tallåsen och med spelar- och tränarmeriter från  några av klubbarna i Uppsala. Senast som assisterande i UNIK. men kanske mest som ungdomstränare i IK Sirius. Och att utveckla ungdomar är något han brinner för.

– Jo, men så är det. Jag brinner verkligen för att utveckla de unga spelarna som LBK förfogar över, säger Andreas som träffade laget för första gången i samband med upptaktsträffen.

Och det blir ett, med några få undantag, ungdomligt LBK som kommer till spel till hösten. När laget träffades på måndagskvällen så fanns där två nya, Leon Djäkner från LBK:s ungdomsled och Joel Wilhelmsson, 21 år, från Edsbyns IF. Joel som den gångna säsongen spelat i inte mindre än tre lag, förutom några matcher (9 stycken) med Edsbyn i Elitserien också i Peace & Love City (Borlänge) i Bandyallsvenskan och Wox Bandy i division 1.

– Jag var på väg hit till LBK inför förra säsongen, men då stod jag under kontrakt med Edsbyn. Nu var jag kontraktslös och nu är jag här. Det ska bli jätteskoj att spela i det här unga laget, sa Joel.

Dessutom fanns där två nygamla spelare också, Simon Borg som är tillbaka i klubben efter tre år på bandygymnasiet i Edsbyn och spel i P 18 och P 20 – dessutom Edwin Nilsson som spelade i LBK säsongen 2016/17, men som spelat hemma i Bollnäs P 20 den gångna säsongen. Nu har han, liksom Simon Borg och Joel Wilhelmsson, skrivit på ett tvåårskontrakt med LBK.

På sina vanliga platser i omklädningsrummet kommer tre spelare med förnyade tvåårskontrakt, att sitta. De båda målvakterna Jonas Svensson och Axel Nilzon samt Edwin Persson.

Däremot fanns inte Kalle Jonsson, Jesper Norrman och Artem Varlamov på plats vid den här upptaktsträffen. Inte så konstigt för alla tre har vänt hemåt efter en säsong i LBK.

– Det finns plats för ett, kanske två nyförvärv till, men där inget är klart ännu. Kontakt hålls för övrigt med Artem Varlamov. Att Andreas Heeger blir vår tränare vet vi, däremot är det inte klart med teamet runt honom, säger Ola Bengtsson.

Och där fyller Andreas Heeger i:

– Lännart Nilzon är inte med här idag, han är på semester utomlands med familjen. Vi har pratats vid och jag hoppas att han blir en av dem runt laget i år också. I morgon (tisdag) kör vi igång träningen och så här i början blir det två, förhoppningsvis tre, gemensamma pass i veckan. Dessutom ska spelarna köra egna styrkepass, säger Andreas Heeger.

Text och foto: Leif Sundell