Noa i landslaget – igen

,

Ifjol var LBK-talangen Noa Djäkner, 16 år, uttagen i  P 15-landslagets träningstrupp. Men något spel i dubbellandskamperna mot Finland blev det inte då. Nu handlar det om P 17-landslaget.
Och nu…
– Jo, men visst siktar jag på att ta en plats den här gången, säger Noa.

 

De nya förbundskaptenerna  för P 17-landslaget, Göran Boström och LBK-bekantingen Daniel Skarps, har kallat 25 spelare  till en första samling i Uppsala helgen 21-23 september.

22 utespelare och tre målvakter kommer att genomföra fyra ispass, fystester, mental träning och en internmatch i Relitahallen.

– Spelarna är uttagna efter prestationer från förra säsongen och efter samtal med ledare i de olika regionerna, säger Göran Boström och tillägger.

– De killar som inte är med på detta läger har fortfarande chansen att slå sig in i laget under säsongen. Konkurrensen är hård och det är positivt. Daniel och jag tränar inga egna lag den här vintern, vilket gör att vi kommer att kunna se ännu mer bandy än tidigare år.

I maj hade P17-landslaget säsongens första läger på barmark.

– Nu ska det bli kul att se killarna på is. Vi vill sätta grundtankarna i spelet och vad vi vill åstadkomma tillsammans. Det är också viktigt att hitta en trygghet och bra känsla i gruppen, säger Göran.

Ljusdals BK:s stora talang Noa Djäkner är en av de 22 utespelarna i truppen och han ser verkligen fram emot dagarna med gänget.

– Ja, det ska bli jätteskoj. Jag åkte på en liten fotskada för att par veckor sedan på träning, tog stygnen i torsdags och körde första ispasset senare på kvällen. Det kändes bra trots att jag vilat från träning i två veckor, säger Noa som har sitt P 18 som sitt stora mål den här säsongen.

– Ja, vi har ju en hög målsättning i laget i år och för min del handlar det om att komma så högt det bara går i skytteligan. Sen vill jag prova några matcher i A-laget också, säger Noa som gjorde allsvensk debut i vintras, i annandagsmatchen mot Västanfors.

Hela truppen hittar du här.

Text: Leif Sundell