Tvåsiffrigt när LBK besegrade Peace & Love City

,

Sista omgången i gruppspelet i allsvenska supercupen. En plats i slutspelet låg i potten. Då visade LBK prov på både bra lagmoral och en fin insats när Peace & Love City besegrades med 10-6 (2-3).

Det var Borlängelaget som inledde torsdagens match bäst. Efter inte ens fem minuter hade laget en tvåmålsledning. Innan halvtimmen var spelad hade Jonas Pettersson och junioren Elias Swartswe gjort varsit mål och kvitterat för LBK.

– Vi var lite stressade i inledningen när de gick ifrån till 2-0 och vi släppte in en del märkliga mål, säger LBK-tränaren Andreas Heeger.

Heeger fick sedan se sitt lag ligga under med uddamålet i paus. I den andra halvleken följdes lagen åt målmässigt fram till 6-6, sedan drog LBK ifrån.

– Andra halvlek är bra, då spelar vi både bra defensivt och har många målchanser. Vi hade säkert kunnat göra 15 mål men vi missar många lägen, säger Heeger.

Med tio minuter kvar ordnade Marcus x2 (Öhman och Wikman) ledning för LBK. I slutminuterna ökade Elias Swartswe (mycket bra för dagen) och Emil Järbing på ledningen och såg till att segersiffrorna skrevs till 10-6.

Supercupen Mellan
Peace & Love City – Ljusdals BK 6-10 (3-2)
Målen: 1-0 (03) Kevin Brown (Rasmus Linder), 2-0 (5) Christian Frohm (Linder), 2-1 (24) Jonas Pettersson (Misha Sveshnikov), 2-2 (29) Elias Swartswe (Marcus Wikman), 3-2 (35) Frohm (Linder) 3-3 (48) Sveshnikov (Olle Sundin), 3-4 (51) Pettersson (Wikman), 4-4 (57) Brown, 4-5 (62) Sveshnikov (Wikman), 5-5 (65) Linder, 5-6 (66) Pettersson (Isak Flodberg), 6-6 (71) Frohm, 6-7 (79) Marcus Öhman, 6-8 (81) Wikman, 6-9 (90) Swartswe (Wikman), 6-10 (92) Emil Järbing (Wikman)
Utv: P&L: 1×10. LBK: 4×10