Imponerade skalp av LBK

, ,

Ljusdals BK från Bandyallsvenskan mot det ryska topplaget Vodnik.

På förhand en given rysk seger.

Eller snarare borde så vara.

För LBK ville annat och vann med siffermässigt klara 4-1 (2-1).

 

Mycket Vodnik som väntat.

Men LBK gjorde en fullt godkänd första halvlek och gick till pausvila med 2-1. Misha Svechnikov fick straff när han var på väg att bryta igenom, det redan i den 5:e matchminuten, och straffen satte Joel Wilhelmsson i nät. Sen hade LBK ytterligare en boll i nät – Joel Wilhelmsson inspel och Jonas Pettersson styrde i nät – men det dömdes bort för offside.

Sen följde en period när Vodniks dominans var total och det tempot som ryssarna då drog upp hade LBK svårt att hänga med i och det blev några tveksamma ingripanden – och det var efter ett sånt som Vodniks kvittering kom, Artem Shekhovtsov placerade bollen långt nere vid Axel Nilzons vänstra stolprot från nåra håll.

Men LBK tog ledningen på nytt – en boll som  letade sig upp mot Jonas Pettersson som fälldes, reste sig upp, flippade bollen  förbi siste Vodnikspelare och fick friläge från halva planen, 2-1. Det målet föll i den 23:e matchminuten.

Och var LBK i brygga ett tag där i den första halvleken så var Vodniks tryck och forechecking ännu vassare under den första kvarten av den andra halvleken. Vad hände då?

Jo, på LBK:s första riktiga läge efter paus blev det 3-1, målskytt Jonas Pettersson, efter ett fantastiskt förarbete och pass av Edvin Nilsson.

Och inte nog med det, vad hjälper det att ha ett stort, stort spelövertag när man blir utkontrade. För i den 51:a minuten slog blixten ner i Vodnikmålet. LBK-kontring, bollen till Misha Svechnikov som släppte ut till Joel Wilhelmsson på högerkanten som dräpte in bollen bakom Vodniks målvakt Mikhail Shiliaev, 4-1.

I slutet hade LBK att öka på målskörden, men då brände Joel Wilhelmsson en straff.

 

Text: Leif Sundell
Foto: Christian Backevik

 

Exte Cupen

Ljusdals BK – Vodnik 4-1 (2-1)

Målen: 1-0 (6) Joel Wilhelmsson, str, 1-1 (19) Artem Shekhovtsov 2-1 (23) Jonas Pettersson, 3-1 (44) Jonas Pettersson, 4-1 (51) Joel Wilhelmsson.

Utv, LBK: –  Vodnik: 2 x 6

Hörnor: 1 -5.

Publik: 1 073.

Domare: Team Ulrik Bergman.