Klart: Lännart Nilzon ny huvudtränare

, ,

Nyförvärvet som tränare den här säsongen Andreas Heeger tackade för sig redan innan seriestart.

Då plockades den assisterande tränaren Lännart Nilzon upp som vikarierande huvudtränare.

Och nu är det klart att Lännart fortsätter som huvudtränare för Ljusdals BK resten av den här säsongen.

 

Ett erbjudande gällande arbetet som det inte gick att tacka nej till – det var det som gjorde att  Andreas Heeger valde att kliva av som LBK-tränare för några veckor sedan. Den assisterande tränaren Lännart Nilzon fick då ta steget upp som huvudtränare. Och nu är det alltså klart att han fortsätter i den rollen.

– Lännart har hela tiden varit vårt huvudspår och nu är vi överens. Lännart har styrelsens fulla förtroende och han har också mandat att leta en assisterande tränare som han ska jobba ihop med, säger Ulf Cigén vice ordförande i Ljusdals BK.

 

Meste LBK:aren, Lännart Nilzon tar alltså över som huvudtränare, men än är det inte klart vilken som blir han ska ha som assisterande tränare.

– Det var väl ganska naturligt att jag skulle ta över efter Andreas Heeger, jag är ju liksom redan inne i det om man säger så och det här blir minsta förändringen för laget. Vi har lite trådar ute när det gäller assisterande tränare, men redan nu finns löften från personer som kan tänka sig att hjälpa till på ett eller annat sätt, säger Lännart Nilzon.

//Leif Sundell