Delad poäng i seriepremiären

, ,

LBK och Peace & Love City fick varsin poäng med sig från lördagens seriepremiär i Bandyallsvenskan. Efter LBK-ledning med 2-1 i halvtid kunde gästerna komma ikapp i den andra halvleken. Slutresultat: 3-3.

 

467 personer hade tagit sig till Idrottsparken för att se seriepremiären i Bandyallsvenskan mellan Ljusdals BK och Borlängelaget Peace & Love City. Det svängde i inledningen av matchen. I den tolfte matchminuten hade gästerna ett bra läge när Kevin Brown kom i avslut men skottet gick utanför mål. I stället kunde LBK kontra och Jonas Pettersson gav hemmalaget ledningen med 1-0.

Pettersson kom i flera bra lägen, många av dem fint framspelad av Marcus Wikman, men gång på gång stod Adam Reyier i vägen. Efter dryga halvtimmen fick LBK en man utvisad. På det efterföljande frislaget kunde Peace & Love kvittera genom ett lågt skott precis vid stolproten av Christian Frohm.

Precis innan halvtid tog sig Marcus Wikman fram genom gästernas försvar. Han hakades upp och domaren höjde handen för avvaktande utvisning. Wikman fortsatte in i straffområdet och stoppades där. Straff LBK! Joel Wilhelmsson fick förtroende och drog bollen rätt upp i nättaket, 2-1 till LBK i halvtidsvila!

 

LBK inledde den andra halvleken piggt och med ett bra försvarsspel. En kvart in i andra halvlek fick hemmalaget chans att spela med två man mer på planen efter två Peace & Love-utvisningar tätt inpå varandra. De utnyttjade hemmalaget och utökade sin ledning. Marcus Wikman hittade Christoffer Norgren som befann sig långt upp i banan. Norgren fick fritt fram mellan gästernas försvar och satte 3-1.

Tio minuter senare kunde gästerna reducera till 3-2. Efter en rörig situation framför Axel Nilzon i LBK-kassen fick Kevin Brown till slut in bollen i mål. Med drygt fem minuter kvar av matchen kom också kvitteringen, 3-3, genom Rasmus Linder.

 

Matchfakta

Ljusdals BK – Peace & Love City 3-3 (2-1)

Första halvlek: 1-0 (11.45) Jonas Pettersson (Marcus Wikman), 1-1 (32.43) Christian Frohm (Marcus Enberg), 2-1 (45.15) Joel Wilhelmsson, straff
Andra halvlek: 3-1 (67.13) Christoffer Norgren (Wikman), 3-2 (76.09) Kevin Brown (Rasmus Linder), 3-3 (85.17) Linder (Enberg)
Hörnor: 8-9
Utvisningar: LBK: 4×10 min, Peace & Love: 7×10 min
Publik: 467