Skön seger mot Örebro

, ,

LBK tog initiativet direkt i hemmamatchen mot Örebro SK.
Efter 4-2 i halvtid kunde LBK dra ifrån i den andra halvleken och vinna med 7-3.
Jonas Pettersson visar fortsatt fin målform och noterades för fyra mål.

 

Jonas Pettersson har ett fint målfacit så här långt på säsongen. Ett mål blev det i premiären mot Peace & Love City (3-3), fyra i segern mot Katrineholm (seger 4-2) och fem senast mot Rättvik (seger 10-1). I lördagens match mot Örebro tog det inte ens två minuter innan han skrev in sig i målprotokollet för första gången. 2-0 kom i sjätte matchminuten innan Mattias Sand gjorde 3-0 på hörna. Örebro reducerade sedan till 3-1 genom Tomas Hedlund, även det på hörna. Jonas Pettersson fullbordade sitt hattrick genom att göra 4-1, då var matchen en halvtimme gammal. Ytterligare en reducering kom från gästernas sida innan paus genom Johan Svensson.

 

I den andra halvleken kunde Marcus Wikman och Joel Wilhelmsson öka på till 6-2 innan ÖSK fick in 6-3. Jonas Pettersson fick sedan avsluta målskyttet. På straff satte han säkert 7-3, vilket också blev slutresultatet i matchen.

 

 

Matchfakta

Ljusdals BK – Örebro SK 7-3 (4-2)

Första halvlek: 1-0 (2) Jonas Pettersson, 2-0 (6) Pettersson (Olle Sundin), 3-0 (13) Mattias Sand (Misha Sveshnikov) hörna, 3-1 (23) Tomas Hedlund (Alec Adheimer) hörna, 4-1 (27) Pettersson (Marcus Wikman), 4-2 (37) Johan Svensson (Adheimer) hörna
Andra halvlek: 5-2 (55) Wikman (Sveshnikov), 6-2 (65) Joel Wilhelmsson (Wikman), 6-3 (70) Sebastian Eriksson, straff, 7-3 (88) Pettersson, straff
(Hörnor: 13-7
Utvisningar: LBK: 1×10 min, Örebro SK: 4×10 min
Publik: 422

 

Foto: HG Eriksson