Tränarsnack inför helgens matcher mot Tranås & Nässjö

,

Är alla spelare hela och friska inför helgen?

Truppen är intakt, vi får tillbaka Erik Olsson som varit avstängd, Axel Nilzon som haft problem med en ”baksida” och Marcus Öhman som haft en förkylning.

Nässjö och Ljusdal är Allsvenskans två målfarligaste lag, kan vi förvänta oss en målrik tillställning på söndag?

Vi har inte tänkt så mycket på matchen mot Nässjö utan fokuserar till att börja med på lördagsmatchen mot Tranås, ett lag i poängnöd som har spelat jämnt mot många lag och till och med har slagit Nässjö. Det blir en nog så tuff uppgift.

Hur ser upplägget ut inför fredagens bussresa, mellanlandar ni för middag eller kör ni nonstop till Småland?

Vi har en lätt isträning för de som önskar 12.30 på IP och sedan avreser vi 14.00. Vi käkar i Nyköping och anländer ungefär 21.30 i Tranås.

Bor ni på samma ställe hela helgen eller byter ni hotell mellan matcherna?

Vi sover kvar i Tranås till söndag morgon och har därifrån en timmes bussresa till Nässjö.

Det är många andra intressanta matcher under helgen med flera toppmöten. Har ni som ledare fullt fokus på planen eller har ni även koll på anslagstavlan så att ni kan följa övriga matcher?

Vi kollar inte så mycket hur det går i de andra matcherna utan kör på med det vi ska göra.

Hur går snacket i laget angående krisen i flera av Elitseriens toppklubbar?

Det är naturligtvis oroväckande att flera av de stora klubbarna hamnat i den här situationen men jag tror och hoppas att de reder ut det. Det är inte första och säkert inte sista gången som det här händer. Tror det är viktigt att de som sitter i styrelser runt om i bandysverige inte blir fartblinda och vill ha snabba resultat utan jobbar mer långsiktigt, satsar på egna produkter och rättar mun efter matsäcken. 

Faluns klubbchef gick tidigare ut med ett förslag om att ändra speltiden till 3×30 minuter istället för 2×45. Hur ställer du dig till ett sådant förslag?

3×30 kan vara värt ett försök, isen skulle säkert hålla bättre och tempot kan bli högre. Skulle nog bli en inkörningsperiod innan lagen vant sig. Hur publiken skulle uppskatta det är svårt att säga, om det är utomhus och 15 minus kan det bli lite tufft, men om det är inomhus kan det bli en helt annan sak.

Stort lycka till i helgen!

Tack!

/L-B Kå