Tränarsnack inför Ljusdal – Katrineholm

,

I morgon lördag väntar ett tungt nostalgimöte i bandyallsvenskan då gästande Katrineholm kommer på besök på Ljusdals IP. Lagen möttes ju bl.a. i SM-finalen 1970 efter det att Ljusdal först avfärdat Bollnäs i semifinalen. Matchbiljetten hemma mot Bollnäs kostade vid det tillfället 8 kronor och arrangören bad till och med publiken om att ha jämna pengar med sig till Ljusdals IP.

Glädjande nog slipper ni plundra parkeringsautomater för att få ihop jämna pengar till matchen i morgon, det går ju alldeles utmärkt med Swish!

Ljusdalsposten 19700304

Som vanligt har vi kollat upp läget med tränaren Lännart Nilzon inför kommande match och vi kan därmed leverera den allra senaste uppdateringen om laget.

LBK förlorade SM-finalerna mot Katrineholm 1970 & 1972. Tar ni revansch på lördag?

Vi ska i alla fall göra vårt bästa. Katrineholm har ju precis som vi mycket att spela för, men förhoppningsvis får vi äntligen revansch efter SM-finalförlusterna på sjuttiotalet!

Är alla spelare friska?

Vi har lite småförkylningar men hoppas alla är tillgängliga i morgon lördag.

Någon som saknas i truppen pga landslagsuppdrag?

Marcus Öhman spelar P19-VM just nu i Krasnojarsk, så honom tvingas vi avstå i morgon.

Enligt prognosen blir det snö i helgen. Anpassar ni träningarna efter vädret på matchdagen?

Vi har en plan för hur vi agerar vid snöfall och om isen inte är spelbar. Vi försöker i de flesta fall spela som vanligt så långt det går.

Målvakternas händer brukar ju bli rätt sargade med åren. Vilken målvakt  har de fulaste fingrarna i LBK, Axel eller Jonas?

Jonas ligger nog väldigt bra till…

(Fotnot: Obekräftade källor gör gällande att Jonas Svenssons fingrar spretar så mycket i alla riktningar att han kan fira nyår i tre tidszoner samtidigt!)

LBK:s målvakt Jonas Svensson

Stort lycka till i morgon!

/L-B Kå