Bandyallsvenskan: Uppsnack inför Tillberga – Ljusdal

,

Foto: Snöskottning mot Katrineholm, en match som ändå blev mycket välspelad och slutade med vinst för hemmalaget med 13-3! I dag blir det spel inomhus mot Tillberga 15:00.

Vill det sig riktigt illa för Tillberga så kan fjolårets elitserielag rasa ner ytterligare i seriesystemet. Just nu ligger de på en kvalplats och jagas närmast av Tranås som ligger på nedflyttningsplats. Det är alltså en mycket viktig match både för Tillberga och Ljusdal när de möts i eftermiddag i ABB Arena i Västerås med matchstart 15:00.

Ljusdal har fortfarande en liten chans på kvalplats, men då krävs det maximal utdelning vad gäller resultat även i de andra matcherna. LBK ligger just nu tre poäng bakom Nässjö och de har dessutom Lidköpings AIK framför sig i tabellen:

Ljusdals BK har tre matcher kvar att spela och förutom dagens bortamatch mot Tillberga väntar ett hemmamöte mot Kalix nästa lördag innan de gul/gröna avslutar grundserien med bortamatch mot AIK:

Eftersom dagens match spelas inomhus i ABB Arena slipper LBK den snöskottning som delvis pågick i matchen mot Katrineholm för två veckor sedan. Enligt väderprognosen ska vädret bli betydligt bättre under nästa helg då Ljusdal spelar sin sista hemmamatch i årets grundserieomgång. Lägg redan nu in lördag 16/2 16:00 i almanackan!

Foto: Ljusdal – Katrineholm i en snörik tillställning på Ljusdals IP

Foto: Ljusdal – Katrineholm (Foto: H-G Eriksson)