Måns Möller köper LBK-Semla för tusen spänn! #fettisdagsbandy

,

Måns Möller stöttar LBK:s ungdomar och köper första LBK-semlan för tusen spänn!

I kväll 18:00 spelas semifinal i bandy på Ljusdals IP och nu får hemmaklubben LBK oväntat stöd från Måns Möller, en av Sveriges mest kända komiker. Måns blev  djupt berörd av ett brev som publicerades för några dagar sedan på LBK:s Facebook-sida med anledningen av att en av klubbens yngre supporters, Walle, fick en praktikplats av bandyklubben. Av den anledningen stöttar han nu som privatperson bandyklubben och hoppas även att andra följer hans exempel.

Eftersom Måns Möller arbetar aktivt med Viggo Foundation, en stiftelse vars mål är att möjliggöra för barn med neuropsykiatriska diagnoser att idrotta, har LBK beslutat sig för att stödja detta projekt. Ljusdals Bandyklubb har som målsättning att försöka sälja tjugo stycken ”Tusenkronorssemlor” i samband med kvällens match på Ljusdals IP och därefter dela denna summa mellan Viggo Foundation och Ljusdals BK.

Här är brevet i sin helhet som vi fick av Ann Zetterman och Walle:

LBK-inte bara bandy..

På höstlovet var min son Walle inblandad i en brutal och tragisk trafikolycka.
Där Göran, bl.a matchsekreterare i LBK, tillika Walles morbror och allra bästa vän omkom i Walles armar. Själv klarade han sig mirakulöst nog undan med lindriga skador och livet i behåll.
Efter olyckan har Walle haft det oerhört tufft.
Han går på särgymnasiet i Bollnäs där han också har ett boende. Att fixa skola och bo på annan ort visade sig vara allt för svårt till en början, så man beslutade att Walle skulle vara på hemmaplan resten av höstterminen för att få tid att hitta fast mark under fötterna.
Då stiger LBK, med Jonas Svensson i spetsen, in vår tillvaro. Walle erbjuds praktik på idrottsparken. Han får meningsfull sysselsättning, en fin samhörighet och en känsla av att vara behövd. PLUS denna fantastiska Jonas på köpet.
Jonas har funnits som ett stöd för Walle, dag som natt, sedan vecka 44. Åtskilliga är dom timmar dom suttit i telefonsamtal eftermiddagar och sena kvällar, trots att dom jobbat tillsammans hela dagarna. Walle vet att Jonas bara finns ett samtal bort oavsett tid på dygnet och jag vet att han alltid bemöter Walle så rätt. Kloka, genomtänkta och tröstande ord när det behövs. Ett pushande och humoristiskt sätt när det är läge för det, men framför allt besitter denna kille en empati utöver det vanliga, han känner av Walles sinnesstämning direkt.
Det är inte alltid helt lätt att bemöta en autistisk 16-åring i chock och sorg, men mig vetande har Jonas lyckats med det till 100%
Det finns nog ingen som kan förstå vad gänget på IP har betytt för Walle i hans resa tillbaka till en ”normal” vardag,
allra minst dom själva!
Nu är Walle tillbaka i skolan, han sover oftast kvar i Bollnäs. Han har fixat sitt skoterkort och tillvaron är relativt harmonisk efter omständigheterna.
Men ibland drabbas han oväntat av ”sorgeattacker” så som en kväll helt nyligen, trots att han var på IP, sitt andra hem.
Vem eskorterar honom hem och tar sig tid att sitta i vårt kök och säga rätt saker, om inte Jonas Svensson.
Min beundran är så stor och jag vet inte hur jag ska tacka honom och hans IP-stab nog, men snälla klappa Jonas på axeln ifrån mig nästa gång ni ser honom.
Jag vet verkligen inte hur vi skulle ha klarat den här tiden utan Jonas osvikliga engagemang.
Stor eloge till LBK och alla på IP som visat Walle sitt stöd och TACK än en gång Jonas, vår värld skulle behöva fler som du!
/Ann Zetterman
Walles mamma

Gör gärna som Måns Möller och stöd Viggo Foundation och LBK genom att köpa en semla på Ljusdals IP för valfri summa (från inköpspris och uppåt)!!!
Välkomna till Ljusdals IP på #fettisdagsbandy 5:e mars 18:00
Måns Möller, en av Sveriges mest kända komiker, är även världsrekordhållare! Måns Möller och hans team cyklade snabbast genom Europa (Ufa, Uralbergen – Cabo da Roca, Portugal) sommaren 2016 på 29 dagar, 5 timmar och 25 minuter!
Med på denna världsrekordtripp fanns även en annan LBK-supporter: Christer Skog (mitten av fotot)
Christer Skog (f.d. svensk förbundskapten för längdskidor och nuvarande förbundskapten för parasportlandslaget) här tillsammans med frun Pamela Andersson,  journalist & författare.
Ljusdals BK spelar semifinal mot Villa i P18 i morgon kväll på Ljusdals IP. Varmt välkomna på #fettisdagsbandy!!!