Olympisk Guldmedaljör klar för Ljusdals Bandyklubb!!!

,

Mitt under bandyns Silly Season släpper Ljusdals Bandyklubb årets värvningsbomb. LBK har nämligen skrivit treårskontrakt med den dubble olympiske guldmedaljören på längdskidor, Daniel Rickardsson!

Klubben har dessutom gjort klart med ny fys-tränare och även där blev det en tränare med anknytning till skidsporten i form av förre svenske förbundskaptenen Christer Skog.

Vi är naturligtvis nyfikna på denna udda bandyövergång och har fått en exklusiv intervju med klubbens värvningsansvarige Inga af Slag och självklart även huvudpersonen själv, Daniel Rickardsson.

Inga, hur kommer det sig att ni har värvat en skidåkare till bandyklubben?

Vi vet ju vilken enorm kapacitet Daniel har när det handlar om skate, dessutom är han ju van att köra långa femmilare. Han kommer därmed vara en otrolig tillgång för oss i slutet av matcherna!

Vilken position kommer han att spela på i laget?

Det har vi ännu ej bestämt, men med tanke hans arbetsförmåga så lutar det nog åt att han får en defensiv roll i laget där han ska punktmarkera alla motståndare. Samtidigt. 

Det återstår ju fortfarande några veckor av silly season, letar ni fler nyförvärv?

Just nu saknas bara en usel skidskytt till laget. Vi behöver ju någon som lägger straffar och av den anledningen söker vi en undermålig skidskytt som är van vid många straffrundor.

Daniel som har en fantastisk meritlista med bland annat två OS-guld i stafett, ett OS-brons på 15 km, vinst i Holmenkollen, bragdguld och en hel drös andra medaljer gick skidgymnasiet i Ljusdal. Cirkeln är därmed sluten nu när han återvänder till Ljusdal i vinter.

Daniel, hur kommer det sig att du sadlar om från skidåkning till bandy?

Nja, jag har väl alltid varit mest förtjust i bandy, men när jag inte kom in på bandygymnasiet i Ljusdal så valde jag skidgymnasiet istället.

Vad tror du blir den tuffaste utmaningen för dig i vinter?

Tja, underlaget är ju helt plant. Jag önskar ju naturligtvis att det fanns en saxbacke eller åtminstone någon liten slakmota på isen, men jag har faktiskt varit i kontakt med Svenska Bandyförbundet och bett dem göra bandyplanerna lite mer kuperade i framtiden. Det tror jag publiken kommer att älska!

Under dagens presskonferens som hölls i Mt. Everest basläger presenterades även nye fystränaren för Ljusdals Bandyklubb, den förre förbundskaptenen för längdskidor Christer Skog.

Christer, först och främst är vi ju naturligtvis nyfikna på varför presskonferensen ligger på ett basläger på drygt 5000 meters höjd?

Jag är här för att reka inför ett kommande träningsläger med Ljusdals Bandyklubb. Jag vill ju testa lite nya grepp och av den anledningen lägger vi in ett höghöjdsläger här under midsommarhelgen!

Stämmer det att du dessutom har övertalat huvudtränaren att ni ska spela i lättviktsställ i vinter istället för den traditionella skyddsutrustningen?

Ja, jag tror bandyspelarna har mycket att vinna på att använda en mer aerodynamisk utrustning liknande den som används av längdskidåkarna. Det kanske blir lite ovant när de ställer upp sig för hörnor, men det är bara en vanesak!

Kommer du att göra några andra ändringar i träningsupplägget?

Definitivt! Fredagsmys kommer till exempel att ersättas av fredagsfys. Istället för att äta chips ska varje bandyspelare få en 50-kilosäck med King Edward som de ska räffla med en oslipad skridsko varje fredagskväll!

Vi önskar naturligtvis Daniel och Christer varmt välkomna till Ljusdals IP i vinter och hoppas på fler spännande nyförvärv de kommande veckorna!

/L-B Kå