Minnesord Bengt-Olov Forssell

,

Vår högt värderade medlem i vårt Advisory Board, Bengt-Olov Forssell, har gått ur tiden.

Bengt-Olov, eller B-O, spelade bandy redan före skolåldern. När B-O kom till knattenivån var det LBK som tog hand om bandyutvecklingen. Det innebar spel i pojklaget, juniorlaget, B-laget och slutligen A-laget. Som tidigare nämnts blev B-O historisk 1970 då han deltog i tre SM-finaler samma år. Ungdom, B-lag och A-lag. Det blev SM-guld i ungdomsbandyn!

Som målvakt var han helt orädd! B-Os styrka var vid motståndarnas friläge med honom. Han offrade sig totalt! Detta blev snabbt allmänt känt och om motståndarna fick ett friläge kände vi oss väldigt trygga med B-O som sisat utpost!

Efter LBK blev det något år med Sirius för att sedan avsluta karriären med Upsala Studenters IF. På den tiden bestod USIF av gott om hälsingegrabbar som varvade ner.

Trots en längre tids sjukdom visade B-O ett stort intresse för hur det gick för LBK, både sportsligt och ekonomiskt.

B-O har även haft en lysande civil karriär. Han grundade Rustabolagen och var under många år dess VD och under de senare åren verkade B-O som en väldigt aktiv styrelseordförande.

Vi alla som har haft förmånen att känna B-O känner en stor saknad.  Han var glad, positiv och orädd. B-O hade ett stort hjärta för alla sina vänner och var själv en mycket god vän!

LBK tackar B-O för den tid och det stöd som han ägnade LBK:s Advisory Board.

Våra tankar går till Bengt-Olovs familj, den allra viktigaste delen i Bengt-Olovs liv, hustrun Annmari och barnen Björn, Staffan och Karin.

 

Ljusdals Bandyklubb / Ulf Cigén vice ordförande