Tränarsnack inför Tellus – LBK (15/11)

, ,

Inför årets första bortamatch har vi fått en pratstund med Lännart Nilzon. LBK:s tränare ger oss en sista update inför mötet med Stockholmslaget Tellus på Zinkensdamm i morgon kväll fredag 18:30.

Tellus spelade i Elitserien senast i fjol och är precis som Ljusdals BK obesegrade i årets bandyallsvenska. Båda lagen har startat säsongen med en seger och en oavgjord match.

Nya måljubel i morgon kväll på Zinken? Foto: H-G Eriksson

Hur ser truppen ut inför årets första bortamatch, är alla friska och hela?

Alla var hela senast vi sågs (tisdags). Vi tränar i kväll och tar ut truppen efteråt.

Det finns flera spelare som dubblerar i A-laget och Juniorelitserien. Hur matchas dessa spelare under säsongen?

Vi kollar på statusen på dem kontinuerligt och ser till att dessa spelare får den vila de behöver mellan träningar och matcher.

Noa Djäkner, en av alla duktiga juniorer som dubblerar i A-lag och Juniorelitserien under årets säsong. Foto: H-G Eriksson

Några lag som ni har blivit överraskade av så här långt i bandyallsvenskan? 

Kul att Skutskär redan i första omgången (vinst mot Kalix) visade att även de vill vara med och leka. Det säger ganska mycket om den här serien, ingen går säker i Bandyallsvenskan i år heller!

Att Katrineholm toppar tabellen är kanske lite överraskande för en del, men laget besitter en väldigt stark offensiv och får dom dessutom defensiven att stämma så kommer de att ta många poäng i år, framförallt hemma på Backavallen.

Bild från fjolårets möte mellan LBK och Katrineholm. Sörmlänningarna leder något överraskande Bandyallsvenskan efter två spelade omgångar. Foto: H-G Eriksson

Alla som tittade på LBK:s senaste match mot Borlänge insåg att det borde ha varit tiotusen på läktaren, underhållningsvärdet var ju fenomenalt. Har ni någon hälsning till alla ”soffliggare” inför kommande hemmamatcher i slutet av november?

Det gäller att vi fortsätter prestera bra på isen, då kommer vi förhoppningsvis få fler supporters som kommer och kollar på oss i fortsättningen.

Stort lycka till på Zinkensdamm!

Tack!

Bandyallsvenskan efter två omgångar. Tellus och Ljusdal har båda tre poäng inför mötet i morgon kväll 18:30.