Bandyallsvenskan: LBK-seger med 7-1 mot Gripen!

, ,

En bild säger mer än sju mål, så… håll till godo med vår hovfotograf H-G Erikssons bildkavalkad från seriefinalen mot Gripen!

Toppmötet på Ljusdals IP vanns av hemmalaget på ett imponerande sätt efter två mål vardera av kung Mischa liksom skridskogeniet Edvin Nilsson samt målsprutan Caspher Ekström (9 mål i årets serie).

Matchen som spelades inför den fina publiksiffran 623 åskådare regisserades på allra bästa sätt med ett ledningsmål av bortalaget, en rejäl väckarklocka som följdes upp av sju raka mål för hemmalaget. Ni som är duktiga på matte inser att det saknas en uppräknad målskytt. Välförtjänt fick nämligen Johan Jansson Hydling sätta en rejäl punkt för matchen med ett hörnmål i tredje övertidsminuten. Ett mål, som om det inte hade stoppats av nätmaskorna, förmodligen hade landat på någon oljeplattform i Nordsjön!

Eftersom Ljusdal vann sin juniormatch under fredagen mot Rättvik och P17-laget räddade en poäng mot Vetlanda (kvitteringsmål på övertid av Rasmus Gustavsson efter passning av Alfred Nordlund) så innebär detta att alla tre ljusdalslag fortfarande är obesegrade.

I dag väntar ny match för Ljusdals A-lag mot Kungälv. En match som börjar 15:00 på Ljusdals IP och som kommer att bjuda på idealiska förutsättningar i form av en minusgrad, dribbel-is och perfekt tillagad glögg och varmkorv i cafeterian. Välkomna!!!

Ljusdals målskyttar mot Gripen: Johan Jansson Hydling, Caspher Ekström, Misha Svechnikov och Edwin Nilsson. Assistpoängen fördelades på Olle Sundin (2), Noa Djäkner (2), Elias Schröder (1) och Elias Swartswe (1).