Bandyallsvenskan: Ljusdal – Kalix 7-2

, ,

Ny storseger för Ljusdal och denna gång mot det gamla LBK-spöket Kalix. Det unga talangfulla laget vägrar alltså att förlora och inför juluppehållet har LBK radat upp sju segrar och tre oavgjorda på tio spelade matcher! Ett imponerande facit som dessutom innebär att Ljusdal behåller serieledningen före Karlstadslaget Boltic som har samma poäng fast sämre målskillnad.

I den mycket underhållande matchen mot Kalix fördelades målskyttet på sju olika spelare: Misha Svechnikov, Olle Sundin, Noa Djäkner, Isak Flodberg, Johan Jansson Hydling, Caspher Ekström och Edwin Persson. Ljusdal fortsätter dessutom pumpa in hörnor och noterades under matchen för två mål på nio försök. Det här innebär att Ljusdal toppar hörnstatistiken tillsammans med Kalix. Ljusdal gör i snitt mål på var sjätte hörna medan Tillberga (sämst i hörnstatistiken) endast gör mål på var trettiosjunde hörna.

Knappast överraskande toppar även Ljusdal publikligan med ett genomsnitt på drygt 450 åskådare per match. Det finns emellertid gott om utrymme för ännu fler åskådare på Ljusdals IP. Nästa hemmamatch spelas mot Rättvik den 29:e december, en tillställning som går under namnet ”En annan dags bandymatch”. Ta gärna med er era vänner, grannar och arbetskamrater för att supporta våra talangfulla spelare!

Bli gärna medlemmar i LBK och stöd vår satsning på ungdomsverksamheten. Här finner ni mer information om hur ni blir medlem:  http://ljusdalbandy.se/medlem/

Matchbilder: H-G Eriksson och Samborombon Media

LBK:s tränare Lännart Nilzon träffar dagens matchvärd AB Karl Hedin innan matchen och berättar lite om sina tankar inför matchen. Kontakta gärna LBK:s marknadsavdelning om ni vill bli matchvärd!

LBK:s marknadsavdelning: Thomas Embretsson

Telefon: 070-396 99 41   Mail: marknad@ljusdalbandy.se

Dagens matchvärd: AB Karl Hedin

Tomtebesöket på Ljusdals IP lönade sig. Det blev en snäll match och hemmalaget ådrog sig endast 10 utvisningsminuter!