Uppsnack inför kvällens match: Intervju med Linnea Van Wagenen

, ,

Fredagskväll = Allsvensk bandy på Ljusdals IP 19.00!

Kvällens matchpartner är Ljusdals Kommun och av den anledningen har vi fått en intervju med Linnea Van Wagenen, nybliven chef för ”Enheten för strategisk och hållbar utveckling”. Linnea har tidigare arbetat för FN i bland annat Sierra Leone och New York, men i kväll är det alltså Ljusdals IP som gäller!

Du har snart varit tillbaka i Ljusdal i två månader. Har du hunnit med någon bandymatch innan kvällens match mot Unik?

Nej jag har inte hunnit med någon match – mest för att jag har två småpojkar som kräver rätt mycket uppmärksamhet. Däremot har jag varit på IP en himla massa och åkt skridskor med min äldsta son, som tycker det är jätteroligt och att han är jätteduktig. Ungefär hälften av det är sant…

Hur har din första tid i Ljusdal varit?

Det har varit helt fantastiskt! Jobbet är allt jag hade hoppats på och medarbetarna på kommunen är inspirerade och taggade inför att jobba med utmaningar på ett nytt sätt.

Vad är största kontrasten mot att bo i Ljusdal och New York?

Tystnaden, tror jag. Den rena luften som jag blir överraskad av varenda dag. Folk går inte lika snabbt i Ljusdal… och så har jag bytt en timmes restid till tio minuters, det är rätt härligt!

Ljusdals Kommun är matchpartner i kväll och ni har ett speciellt program dagen till ära. Kan du berätta mera?

Det är jättespännande! Vi fick ju ett antal platser till matchen och tyckte att istället för att bjuda in tjänstemän eller politiker så borde vi lyfta människor som gör ett hästjobb för Ljusdal, uppmärksamma eldsjälar helt enkelt. Vi fick in många nomineringar och det var svårt att välja ut vilka som skulle få komma.

Avslutningsvis, hur tror du att det går i bandyn i kväll?

Du undrar hur mycket vi vinner med? 5-2 säger jag!

I samband med matchen har ni givetvis möjlighet att köpa våra snygga mössor för 120 kronor!

I halvtid har vi som alltid bollkastning. Närmast reklamskylten i mittcirkeln vinner ett pris. Ni köper en boll för 20 kr eller en påse med tre bollar för en femtiolapp!