Bandyallsvenskan: Kalix – Ljusdal 4-5

, ,

LBK inklusive sina fanatiska supporters som även hänger med på bortamatcherna!

Så nära… LBK gjorde vad som krävdes i Norrbotten för att hålla spänningen vid liv, men dessvärre fick de ju förlita sig på andra resultat denna kväll. Efter ett tidigt hörnmål av Kapten Sundin i den sjunde matchminuten så levde ju bandyallsvenskan och hoppet om kvalspel i allra högsta grad. Samtidigt pågick ju två tuffa drabbningar i Lidköping respektive Rättvik som i alla fall till en början resultatmässigt gick LBK:s väg. När domaren blåste av matchen för halvtidsvila så låg ju faktiskt Ljusdal på rätt sida av kvalstrecket.

I och med Faluns ledningsmål i den 58:e spelminuten borta mot Rättvik så förändrades emellertid förutsättningarna och Ljusdal halkade ner till en fjärde plats. Det blev inte bättre av att Kalix så småningom kvitterade mot LBK, i det läget var ju uppförsbacken i det närmste lodrät. På tilläggstid lyckades emellertid Ljusdal äntligen vinna på bortaplan i Kalix efter segermål av Misha Svechnikov på assist av självaste målvakten Axel Nilzon.

Bortaseger med uddamålet för Ljusdal, men dessvärre gick inte övriga resultat rätt väg denna afton och av den anledningen slutade Ljusdal på en fjärde plats i årets bandyallsvenska.  Å andra sidan… vem kunde ana att LBK bara skulle vara en sketen halvtimme ifrån en kvalplats med tanke på hur hårt brandskattat laget var inför denna säsong..?

Ljusdals A-lag vill avslutningsvis tacka publik, funktionärer, sponsorer och alla som på ett eller annat stöttat laget denna säsong. Vi kommer tillbaka!

Ett extra stort tack vill klubben dessutom rikta till den klick supporters som följt med LBK även på bortamatcherna denna vinter som exempelvis Robert Fagerlund, Andreas Evertsson och bröderna Atle och Amrik Swedin. Bröderna Swedin såg faktiskt samtliga LBKs matcher i vinter förutom en missad träningsmatch medan Robert bara missade omspelsmatchen mot Skutskär! Men… det finns en som är vassare ändå, Andreas Evertsson har nämligen sett samtliga LBK.s matcher inklusive träningsmatcherna!!! Googla ”Perfect Season” och det dyker upp foton på dessa gul/gröna hjältar…

P.S Säsongen är ju långt ifrån slut… Redan i helgen spelar Kalix/Ljusdals F17-lag semifinal på Ljusdals IP både lördag och söndag. Dessutom har vi ju som bekant ett P19-lag som väldigt gärna vill spela final på Studenternas i slutet av mars. Nästa onsdag spelar de kvartsfinalretur hemma på Ljusdals IP.

Vill ni se de allra yngsta så spelas det dessutom ”pool-spel” ännu nästa helg i Ljusdal. Varmt välkomna, framtiden ser gul/grön ut!!!

 

Efter sju minuter spelade av bandyallsvenskans sista omgång levde kvalhoppet i allra högsta grad för Ljusdals BK.

Årets sluttabell i bandyallsvenskan. Ljusdal på en mycket hedrande fjärde plats!