Färilagrabb har skrivit på för LBK!

, ,

Glädjande nyheter, LBK har gjort klart med en drömvärvning inför kommande säsong! En förstärkning som dessutom faller väl in i LBK:s långsiktiga lokala satsning på ”Generation 2020”.

Färilagrabben Marcus Lindholm som de tre senaste säsongerna har spelat i Rättvik har nämligen beslutat sig för att flytta hem. Ljusdals Bandyklubb är naturligtvis oerhört glada över att få tillbaka Marcus som är fostrad i LBK. Tjugoettårige Marcus hann ju spela ett antal säsonger som ungdom i LBK innan han gick bandygymnasiet i Edsbyn och även tog ett SM-silver med Edsbyn i P20.

Andreas Heeger från LBK:s sportgrupp får kontraktet signerat av LBK:s nyförvärv Marcus Lindholm.

Vem är då Marcus Lindholm? Så här beskriver Andreas Heeger från LBK:s sportgrupp honom:

Marcus kommer att med sin fart, teknik och speluppfattning bidra till att höja kvaliteten i gruppen. Han är träningsvillig, ödmjuk som person och bördig från Ljusdal! Det är roligt att Marcus vill spela med LBK där han började med sin bandy en gång i tiden. Det ska bli spännande att följa honom och laget kommande säsong!

Vi tar oss även friheten att citera bandyoraklet Robin Mårtensson som kommenterar Bandyallsvenskan för Bandypuls. Robin tog ut Marcus Lindholm i årets upplaga av Bandyallsvenskans All Star Team och han gjorde det med denna analys:

En riktig gubben i lådan. När han är som bäst är han i princip ostoppbar. Otroliga handleder och får han ytterligare en jämnhet i sitt spel så är han utan tvekan en elitseriespelare på sikt. Tillsammans med Rasmus Plan har Marcus Lindholm drivit Rättvik till höjder man inte varit på sedan Hedenhös.

Marcus testade isen på Ljusdals IP samma dag som SM-finalerna avgjordes på Studenternas.

I samband med att Marcus signerade sitt kontrakt med LBK så fick vi en kort intervju med denna spännande mittfältare som med sina 30 poäng (10 mål + 20 assist) var en starkt bidragande orsak till att Rättvik var med och slogs om topplaceringarna i årets bandyallsvenska.

Marcus, efter tre säsonger i Rättvik väljer du att vända hem till Ljusdal. Hur gick tankarna?

Det kändes som rätt läge att komma tillbaka och jag tror och hoppas att vi kan vara med och slåss i toppen. Det har ju dessutom varit en dröm att representera LBK:s A-lag.

Du är ju fostrad i LBK, vilka i A-laget har du spelat med tidigare?

Jag har bland annat spelat med Marcus Öhman, Elias Swartswe, Isac Flodberg, Axel Nilsson och Jeremy Nöjd.

Hur ser närmaste planerna ut?

Jag bor fortfarande kvar i Rättvik, men räknar med att snart flytta hem till Ljusdal.

Marcus har många bollar i luften och vid sidan av bandyn blir det en del tennis och padel med kompisarna.

Fem snabba frågor till Marcus:

Favoritmat: Pasta

Favoritsysselsättning vid sidan av bandyn: Padel och tennis.

Bästa idrottsutövare: Lionel Messi

Favoritlag förutom LBK: Chelsea

Bästa idrottsminne alla kategorier: Ljusdals hemmamatch mot Örebro 2012 inför drygt 3000 åskådare som LBK vann och därmed gick upp i högsta serien!

LBK är naturligtvis jätteglada för att Marcus väljer att återvända till Ljusdal och önskar honom stort lycka till i den fortsatta bandykarriären i de gulgröna färgerna!