Jeremy osäker på spel

, ,

Nyckelbensbrott, ryggskador, hjärnskakningar och allt vad det varit i skadeväg.

Aldrig har väl elitbandyn varit så drabbad av svåra skador som den här Coronahösten.

Och apropå hjärnskakning, en av dem som för tillfället går igenom den så kallade Hjärntrappan är LBK:s försvararsspelare Jeremy Nöjd.

Det efter incidenten mot Kalix när han blev knockad av en Kalix spelare

– En respektlös tackling, säger Jeremy.

LBK mot TB Västerås hemma på Idrottsparken. Där skulle förstås LBK-försvararen Jeremy Nöjd ha varit med på isen. Och få känna på den sanna idrottsglädje som följde efter det sena avgörandet i matchen, Marcus Lindholms segermål fram till 5-4 med bara en halvminut kvar att spela.

Men den där ”respektlösa tacklingen” som Jeremy kallade den – och som Svenska Bandyförbundets disciplinnämnd också kallade den och därmed dömde Kalix spelaren till fyra matchers avstängning – innebar en hjärnskakning och en liten blödning i hjärnan.

– Jag vet inte alls vad som hände, jag tog mig av isen själv, så såg det i alla fall ut på tv:n, men det första jag minns är jag satt på avbytarbänken. Jag följde med spelarbussen hem, men sov mest hela vägen hem, berättar Jeremy.

Dagen efter blev det ett besök på akutmottagningen på Ljusdals sjukhus och därifrån till Hudiksvall där jag blev hela dagen med undersökningar och att träffa flera läkare. Hjärntrappan är vad som nu gäller och absolut inget spel på i första hand två veckor. Som det känns nu så blir det inget spel på den här sidan nyåret. Jag har fortfarande lite ont i huvudet emellanåt och det kommer när det blir för rörigt omkring mig, som att titta på en bandymatch på tv:n till exempel. Jag klarar att titta 20-25 minuter innan jag måste vila. Hjärntrappan handlar om sex steg och jag har väl kommit en liten bit på väg, men man måste hela tiden vara aktsam så att det inte blir ett steg tillbaka, säger Jeremy.

Har du hört något ifrån spelaren eller Kalix Bandy.

– Nej, det har jag inte.

För LBK:s del så väntar Västanfors hemma på Idrottsparken på annandag jul, Västanfors på bortaplan den 30 december. Första matchen på den nya året handlar om ett möte med Falu BS hemma på Idrottsparken den 6 januari.