Seger igen mot Falun

, ,

 

Ljusdals BK mot Falu BS Bandy.

Ingen önskematch för oddsetspelare genom åren. Det känns nämligen som om det kan gå hur som helst när lagen möts. Ifjol oavgjort 3-3 två gånger om. Den här säsongen vann Ljusdal som bortalag

Och det gick samma väg hemma på IP. LBK-seger med 5-3 (2-1). Det betyder alltså dubbla segrar för LBK mot Falun den här säsongen.

 

Seger med 4-0 i bortamötet mot Falu BS för en dryg månad sedan. Och det såg ut att gå samma väg den här gången också. LBK gasade på direkt från start, gjorde 1-0  (Noa Djäkner) redan i den 2:a minuten och 2-0 (Jonas Pettersson) efter en kvarts spel och redan då hade LBK kostat på sig att bränna två frilägen. Över huvud taget så var det en riktigt bra första halvtimme av hemmalaget och gästerna får tacka sin duktiga målvakt, fd landslagskeepern, Patrik Hedberg att siffrorna inte var större. Resultatmässigt så levde matchen in i paus i och med att Falun kunde reducera på en hörna (Gustav Backman) precis före halvtidsvilan.

Och apropå att matchen levde så gjorde den det definitivt för efter bara dryga minuten in på den andra halvleken  kom nämligen kvitteringen, ett inspel från högerkanten där Gustav Backman  stack fram klubban och styrde bollen i nät.

Falun var definitivt piggare och hetare framåt  efter vilan. men LBK fortsatte att skapa chanser i början av den andra halvleken också, men Patrik Hedberg fortsatte att agera rena väggen i målet.  Fram till den 66:e minuten när LBK fick straff (Marcus Lindholm fasthållen) och straffen  satte Jonas Pettersson i mål, 3-2. Jonas Pettersson fick chansen från straffpunkten ännu en gång, den räddade mål-Hedberg. Men det kom ett fjärde hemmamål och målskytten var Noa Djäkner och han gjorde ytterligare ett med minuten kvar.  Falun  fick dock sista ordet, en reducering till 3-5 (Elliot Hellström) efter hörna.

Noterbart: Målvakten Axel Nilzon (ljumske) och Elias Swartswe (knä) finns fortfarande på skadelistan. Elias lillebror, Erik,  gjorde dock A-lagsdebut i och med att Emil Järbing också skrev in sig på skadelistan (ljumske).

Matchen lirare i de båda lagen: I LBK tremålsskytten Noa Djäkner  och i Falun,  Patrik Hedberg.

 

Fakta

Ljusdals BK – Falu BS Bandy 5-3 (2-1)

Målen: 1-0 (2) Noa Djäkner, 2-0 (15) Jonas Pettersson,  2-1 (42) Gustav Backman, 2-2 (47), 3-2 (65) Jonas Pettersson, str,  4-2 (88) Noa Djäkner, 5-2 (90+1 Noa Djäkner 5-3 (90+4)) Elliot Hellström.

Utv, LBK: 1 x 10. Falun: 6 x 10.

Hörnor: 7 – 5.

Domare: Team Andreas Rönnbäck,. Borlänge.

//Leif Sundell