Bandyallsvenskan: Ljusdals BK – Lidköpings AIK 2-5

Erik Swartswe gör mål på hörnretur, hans första i bandyallsvenskan! Foto: H-G Eriksson

Två tuffa hemmamatcher för LBK i helgen och dessvärre blev facit för de gul/gröna spelarna att de bara fick med sig en enda poäng eftersom Lidköpings AIK blev för svåra i söndagens match. Dagens drabbning slutade 2-5 efter det att Ljusdals BK haft en ledning med 2-1 halvvägs in i matchen.

Vid ställningen 2-2 i andra halvlek hade hemmalaget chans att ta ledningen genom ett straffslag, men tack vare en fin målvaktsräddning levde matchen vidare. Kort därefter gjorde LAIK istället mål på hörna, en ledning som bortalaget lyckades förvalta tills domaren blåste av matchen för fulltid. Ljusdal hade å sin sida en skral utdelning på sina hörnor, trots femton försök lyckades hemmalaget nämligen bara få in en hörnretur. Det målet kom för övrigt från sjuttonårige Erik Swartswes klubba vilket innebar att han därmed debuterade i bandyallsvenskans målprotokoll!

Ljusdals allra första mål kom till på en säkert slagen straff av artonårige Noa Djäkner sedan Elias Schröder blivit kapad i straffområdet. Det här innebar alltså att två av LBK:s allra yngsta spelare stod för dagens målproduktion.

I tabelltoppen av bandyallsvenskan förlorade även Gripen sin andra match på sin Norrlandsturné medan Rättvik fick två gratispoäng (WO) mot Boltic. Ljusdal ligger därmed på fjärde plats i en något haltande allsvensk bandytabell. Örebro toppar tabellen efter sin fjortonde seger på lika många försök.