Hydling, mycket mer än ”bara” spelare för LBK

, ,

Att Johan Jansson Hydling spelar i LBK:s försvar är en stor underdrift i vad han betyder för klubben. Johan har tillsammans med många duktiga ledare sedan ett antal år varit med och utvecklat klubbens barnbandy på ett mycket framgångsrikt sätt. Innan vi fick stänga IP just vid jul var det ca 150st killar och tjejer som tränade bandy med LBK:s U-9, U-11, U-14 och Flick-lag.

Han brinner för att alla ska få vara med och ha roligt. ”Schysst kompis” är nog det första barnen tänker när dom ser honom på håll (är det helt tvärtom mot hur motståndarnas anfallare tänker?), just den frasen är mantrat som Johan och LBK vill trumma in i alla barn som sluter upp på Idrottsparken när det är träningar.

Hemsidan fick några ord med ”Hydas” (eller ska vi säga lill-hydas?, då han ärvt smeknamnet från sin pappa den store bandy-profilen Lasse Hydling)  inför matchen på fredag mot Rättvik

Vilken sorts bandymatch kan vi förvänta oss att se på fredag?                                        – Tror vi kan förvänta oss två lag som vill mycket då matchen är viktig och mycket står på spel.

 

Hur ska vi slå Rättvik?                                                                                                                              – Vi ska slå Rättvik genom att utnyttja våra egna styrkor som bandyspelare, farten och att våga göra det vi är bra på.

 

Vilka egenskaper tror du att motståndarna känner att dom behöver ha extra kolla på när dom möter årets LBK-lag?                                                                                            – Dom borde ha respekt för den farten grabbarna i detta lag besitter, och då pratar jag om allihopa utom mig själv och Järbing som gör det bästa för att haka på så gott vi hinner med.

 

Vilka ser du som matchvinnare i matchen mot Rättvik?                                                      – Vi har en hel hög med matchvinnare på olika sett, våra genombrottspelare såsom lindholm och Djäkner och Edde N, vi har Öhman som förmodligen är allsvenskans största tjurskalle på ett bra sett.

 

Hur arbetar ni för att utveckla spelet som ni i laget vill spela? Och Som spelare? Vad krävs för att fortsätta att utvecklas?                                                                                   – Vi jobbar varje träning och varje match på att utveckla och förädla den farten vi har i spelet! Och det ställer höga krav på spelare som ledare att orka driva det varje dag hela tiden.

 

Vad tycker du om nivån på årets bandyallsvenskan?                                                              – Nivån på allsvenskan tycker jag är hög, den är högre än jag själv förväntade mig när jag hoppade på ifjol, serien är också jämn och rolig, och jag vet inte om det funnits någon match på hela säsongen som man tycker är klar på förhand oavsett vilka i serien som mötts.’

 

Vad tror du att största skillnaden är mot att spela i elitserien?                                          – Den största skillnaden mellan allsvenskan och elitserien är spelschemat, det blir tuffare med fler veckomatcher i elitserien, och ett annat res schema som ställer högre krav på att klara av att vara bra över tid.

 

Varför tror du att Ljusdal dom ort är så förknippad med just bandy?                            – Ljusdal som ort och att den är förknippad med just bandy har säkert en hel del att göra med cupen, och cupen är inte cupen om den inte spelas i Ljusdal, oavsett vad den heter!

Nu får du chansen att drömma dig bort, hur skulle du vilja att det ser ut bandymässigt i Ljusdal om 3 år?                                                                                                         – Om tre år vill jag kunna vara med om att LBK spelar i elitserien med A laget, jag vill även kunna se att det fortsätter att strömma in barn och ungdomar som spelar bandy, tjejer som killar. Tänk vad häftigt att ha ett elitlag (herr) och ett dam lag och samtidigt ha en blomstrande ungdomsverksamhet! Då skulle man må bra!

 

//L-B Kåå