Målkalas i säsongens första träningsmatch

,

Säsongens första träningsmatch bjöd på många mål och slutresultatet skrevs tillslut till 10-6 förlust mot elitserienykomlingen Rättvik.

Det är alltid speciellt att kliva in i en kall hall i början av september och få njuta av försäsongsbandy. På något vis pirrar det lite extra i magen när spelarna skrinnar ut på isen och gör sig redo för träningsmatch, det är trotts allt lite mer på riktigt och ett tävlingsmoment efter en lång försäsong.

Matchens första mål kom redan i matchens andra minut när IFK Rättviks nyförvärv Rinat Shamsutov 48år ung satte bollen i nät.
Rättvik gick snabbt upp i en 3-0 ledning innan Jonas Pettersson kunde reducera till 3-1 i matchens tionde minut. Innan 3-1 målet hade LBK flera chanser att reducera men som avvärjdes av Rättviks målvakt Adam Björk.

Matchen fortsatte i ett frejdigt tempo med många snygga uppspel och avslut. LBKs nyförvärv fick presentera sig både på plan och i assistprotokollet. Många nya positioner på LBK-spelarna, där JP som vanligt gjorde mycket mål (3st), men denna gång från en backposition. Axel Nilzon vaktade målet i första och Patrik Aihonen i andra halvlek.

LBK målen: Jonas Petterson 3, Noa Djäkner 2, Marcus Öhman. Slutresultatet skrevs till 10-6.
Laget fortsätter att gnugga på inför seriestarten, men nästa vecka är det match-dax igen då ”Slaget om Hälsingland” sker i Edsbyn.

Några roliga +

+ Det går fort när LBK anfaller (se till att putsa glasögonen i vinter så ni inte missar någon fint!)

+ Bandy med publik (snacka om att man saknat surret på läktaren)

+ Vilken fantastisk fin arena Rättvik får nu i samband med ombyggnationen

+ Grattis till Elitserien och Rättvik – Rinat Shamsutov är tillbaka i Elitserien, karln kan än!

+ Säsongen 21/22 är äntligen igång

Slutligen vill undertecknad passa på att gratulera alla bandysugna, i vinter fyller vi läktarna på Idrottsparken! Vi startar med ExTe-cupen 14-16 oktober.