Exte Cupen: Ljusdals BK – Bollnäs 2-4

, ,

Förlust på isen, men.. vinst på läktaren. Vilket tryck!!

Tio minuter innan matchstart var det fortfarande halvtomt läktaren, var höll publiken hus? Ljusdalingarna är emellertid kända för att vara punktliga och lagom till matchstart var det i det närmaste fullt på läktarna. Dessutom hördes den. Stundtals var ljudnivån i paritet med en flygvapenövning på F15 och knappt ens Ringo Starr hade nog hängt med i alla trumsolon som levererades på stora läktaren i Ljusdal. Vad är väl en tacosfredag i jämförelse med ett hälsingederby i bandy..?

Vad gäller matchen så gick den i Giffarnas favör. Redan efter tjugotre sekunder gjorde Saku Hämäläinen mål efter en smörpassning av Joel Wigren. Ett resultat som stod sig hela första halvlek. Även i inledningen av andra halvlek blev det nätkänning då Jens Wiik kom med i målprotokollet. Matchen slutade med 4-2 seger till Bollnäs efter två hemmamål av hemvändande Mattias Blom.

0-1 Saku Hämäläinen (1), 0-2 Jens Wiik (31), 1-2 Mattias Blom (33), 1-3 Philip Åström (49), 1-4 Saku Hämäläinen (53), 2-4 Mattias Blom (55)

Foton: H-G Eriksson