Bandyallsvenskan: Ljusdals BK – IFK Kungälv 5-10

, ,

Det blev uppförsbacke direkt för Ljusdal i inledningen av söndagsmatchen mot IFK Kungälv. Jonas Pettersson åkte nämligen på ett matchstraff redan efter två minuter på grund av en frilägesutvisning, ett övertag som IFK Kungälv utnyttjade direkt och satte matchens första mål i den sjunde spelminuten genom Lukas Persson. Två minuter senare utökade även bortalaget genom samme spelare.

Därefter hann det inte ens gå två minuter till nästa baklängesmål och ytterligare fem minuter innan Lukas Persson gjorde sitt tredje mål för dagen. I tjugofjärde minuten utökade Kungälv till 0-5 och det skulle dröja till en halvtimme spelad innan LBK genom lagkaptenen Marcus Öhman till slut fick hål på bortalaget.

Kungälv fick bra utdelning på sina hörnor och hann göra ett tredje hörnmål för dagen innan LBK lyckades frisera siffrorna innan pausvilan genom straffmål av Noa Djäkner och hörnmål av Marcus Öhman. Bortaledning med 3-6 i första halvlek.

I andra halvlek hade LBK en rejäl press mot motståndarburen och kostade bland annat på sig en missad straff, men trots det spelmässiga övertaget var det ända Kungälv som utökade sin ledning. Ett övertag i målprotokollet som de inte släppte och till slut kunde fastställa till 5-10.

I Kungälv svarade Lukas Persson för fem mål, medan hemmalagets mål gjordes av Marcus Öhman (2), Noa Djäkner (2) och Isak Flodberg. Assistpoäng av Erik Swartswe (2), Marcus Lindholm och Marcus Öhman.