Bandyallsvenskan: Ljusdals BK – Lidköpings AIK 5-4!

, ,

Röda mattan för alla medlemmar i LBK!

Två hemmamatcher i helgen och två hemmasegrar för LBK!!!

1-0 Marcus Lindholm (Edwin Nilsson) 2-0 Noa Djäkner (Elias Swartswe) 2-1 Tobias Augustsson 2-2 Linus Hagman (Tobias Augustsson 3-2 Edwin Nilsson 4-2 Jonas Pettersson (Marcus Lindholm) 5-2 Rasmus Gustafsson (Edwin Nilsson) 5-3 Linus Hagman 5-4 Victor Petersson (Henrik Larsson)

Medemsmatch på IP vilket innebar att alla LBK-medlemmar fick fri entré och kaffe. I bonus fick de dessutom se när Marcus Lindholm gjorde mål för hemmalaget redan efter 25 sekunder på framspelning av Edwin Nilsson!

LBK fortsatte sin rivstart på matchen med att även öka på sin ledning i sjunde matchminuten efter mål av Noa Djäkner på framspelning av Elias Swartswe. Gästerna från Lidköping kom emellertid tillbaka och i den fyrtionde spelminuten kvitterade LAIK. Ljusdals BK hade dock lite mer kvar i tanken och lyckades återta initiativet efter mål av Edwin Nilsson och Jonas Pettersson.

I 64:e matchminuten utökade hemmalaget sin ledning till 5-2 efter mål av junioren Rasmus Gustafsson som i gårdagens match gjorde sitt allra första mål i bandyallsvenskan. Tio minuter senare fick dock LAIK viss kontakt i målprotokollet igen när Linus Hagman slog in en straff och i åttiotredje matchminuten kom bortalaget ännu närmare. Men trots intensiv press i slutet av matchen lyckades inte LAIK kvittera och LBK kunde därmed ta sin andra raka hemmaseger i helgen.

LAIK som nu gjorde sin näst sista match för säsongen står numera på 31 poäng i Bandyallsvenskan och kommer så att göra fram till sin sista match för säsongen på bortaplan mot Boltic 5 mars.

Ljusdals BK tackar all publik, domare, funktionärer och bortalag för dagens match. Nästa helg väntar dubbelmöte på bortaplan mot Åby Tjureda och Kungälv medan nästa hemmamatch är 5 mars mot UNIK. Varmt välkomna!

 

Ghostbusters..?