Onsdagar kl 10:00 = LBK FIKA

, ,

19 Januari 1943 stegade ett gäng människor i höga hattar in på Ericssons Café i Ljusdal, när mötet var avslutat var Ljusdals Bandyklubb ett faktum. Sedan dessa har åren gått, men det viktigaste i klubben har bestått, MÄNNISKORNA som genom åren har skapat och skapar LBK:s historia.

Det var för några veckor sedan som den gamle ”back-kämpen” Erik Granath, hemma för att kolla till sitt Ljusdal letade sig till Idrottsparken för att höra sig för om läget med LBK. Kort därefter anslöt även Gunnar ”Gnisten” Andersson runt fika bordet, och där började idén födas om…

LBK-FIKA

Fika som redan från början var en avgörande faktor för att LBK skulle se dagens ljus är något av det enklaste och bästa sättet för att mötas. Att ha ett gemensamt intresse som grund brukar skapa intressanta resonemang och lösningar. För att testa bestämdes det träff på Idrottsparkens kansli där ”Gnisten”, Örjan Modin, Kenneth Hedman och Stefan Blom tog en fika för att vara med i en första ”test-fika” Och succén var direkt ett faktum, då dessa 4:a ur-LBK under en timme fick prata med varandra om minnen, den nyss spelade SM-finalen, LBK var bara några få av ämnen som avhandlades.

FIKA för alla LBK:are, bandyintresserade och Ljusdals-intresserade.

Att ge möjligheten för alla som vill att träffas på en stående tid, vecka ut och vecka in ser Ljusdals BK på med mycket glada ögon, att vi också kan kan bjuda på kaffe från vår Officiella kaffepartner Arvid Nordquist tycker vi också mycket om.

Så med start imorgon onsdag 30 Mars kl 10:00 gör LBK-FIKA världspremiär, där alla som vill är välkomna, storspelare, funktionärer, partners, medlemmar, helt enkelt alla som har ett intresse i LBK och/eller Ljusdal.  Ibland kanske vi är 3st ibland 14st, det viktiga är att folket ska veta att om man inte har något för sig på onsdagsförmiddagen står alltid Arvid Nordquist kaffepannan och puttra på Idrottsparken kl 10:00

Historien vingslag.

För att dom lite yngre ska få en chans att lära av det som varit från våra veteraner kommer vi med hjälp av Ljusdals Bygdens Museum få en väldigt bra chans att blicka in i LBK:s historia via arkivet av LBK-artiklar som vi samlat på oss genom åren.

Så varmt välkomna redan imorgon onsdag 30/3 kl 10:00