Uppdatering A-truppen säsongen 22/23

, ,

April börjar sakta gå mot sitt slut och det brukar vara starten för en ny bandysäsong. Så också detta år, där arbetet med att forma A-truppen är inne i slutspurten. Ljusdals BK:s styrelse har här handlat snabbt och beslutsamt då dom som alla andra är mycket angelägna om att Ljusdal ska ha ett starkt LBK i bandyns seriepyramid för att locka publiken till läktarna, ungdomarna att börja åka skridskor och för att få Ljusdal och våra partners att synas. Här kommer vi berätta lite om hur läget ser ut för oss.

 

Ola Bengtsson är tillbaka som Sportchef

Arbetet med att bygga laget inför nästa och kommande säsonger leds nu av Ola Bengtsson som är tillbaka i LBK som Sportchef, och nycklar i processen har varit att vi vill ha många spelare från Ljusdal i laget, en brännpunkt har också varit att LBK har haft för avsikt att skriva fler-årskontrakt med spelare och ledare. Med dessa 2 brännpunkter ser vi stora möjligheter att över tid bygga ett starkt lag som kan försvara Ljusdals färger i bandyvärlden.

Misha fortsätter som tränare för LBK

Ljusdals Bandyklubb kommer även detta år att ledas av Misha Svechnikov, men utan Björn ”Böna” Eriksson vid sin sida. Misha som kommer att göra sin andra säsong som huvudtränare för LBK fortsätter processen som vi inledde under förra säsongen, där grunden är lagd och vi fått med oss många saker som vi tillsammans kan vrida och vända på framåt.

Stort TACK till spelare och ledare som lämnar.

Att ledare och spelare lämnar inför nya säsonger är mer regel än undantag, så också detta år, då Klim Tarasenko och Jeremy Nöjd väljer att lägga skridskorna på hyllan, i Jeremys fall beror det på i mångt och mycket skadorna som förföljt honom under dom senaste säsongerna.

Som man har kunnat läsa tidigare under våren kommer inte heller Ljusdalskillarna Marcus Lindholm (Frillesås), Marcus Öhman (Sandviken) och Noa Djäkner (Sirius) att spela bandy i moderföreningen kommande säsong.

Det kommer att bli utmanande, men som alltid, oavsett hur mycket vi älskat ha dessa spelare/ledare och personer i klubben kommer det finnas ett LBK utan dessa och vi har hittat och kommer hitta lösningar.

Nyförvärv med Elitserie-rutin

Till att börja med kommer det in 2 nya spelare med Elitserie-rutin till vår trupp säsongen 22/23, från Broberg/Söderhamn hämtar vi in den offensivt lagda Mattias Brolin Munther. En spelare med ett vasst skott samt bra fart på skridskorna som tagit sig in i Brobergs Elitserie-trupp men som lockats till Ljusdal, där han kommer att få ett större ansvar att producera poäng på isen och i tabellen för LBK. Vi är mycket glada att kunna knyta Mattias till oss, då det varit en spelare vi haft våra blickar riktade mot under några säsonger.

-Jag är redo för nya utmaningar i Ljusdal, säger Mattias.

Ny, eller nygammal ska vi väl egentligen kalla nästa spelare in som är Emil Järbing. Emil som efter en säsong borta från bandyisarna gör comeback. Järbing som under många år varit en stöttepelare i våra lagbyggen, kommer in i laget med sin trygghet och sina ledaregenskaper vilket vi är helt övertygade om att kommer göra väldigt stor nytta för bandyklubben. Att Emil fått vila sin kropp från skavankerna som hans uppoffrandespel har orsakat under många säsonger kommer att göra väldigt gott. Fast att Emil bara vilat är inte heller hela sanningen då han är mitt i att göra en ”Svensk Klassiker” (Vasaloppet, Lidingöloppet, Vansbrosimmet, Vätternrundan).

-Jag kände att jag hade mer att ge som bandyspelare och suget efter att spela har bara blivit starkare under säsongen som varit, att kunna vara med och hjälpa LBK på isen och under förberedelserna är något jag verkligen vill, samtidigt som kroppen känns bättre än på många år, dessa saker tillsammans gjorde beslutet att börja spela igen väldigt enkelt, säger Emil.

Genom dessa nya spelare känner vi att vi får en lite mer balanserad trupp som ger oss fler alternativ.

Långt gångna samtal med en till hemvändare, och vi kommer att kunna fortsätta vara aktiva på spelarmarknaden 

LBK för också väldigt positiva samtal med ännu en spelare som har LBK som moderklubb och många spelade matcher i Elitserien som vi hoppas att kunna presentera inom snar framtid. Det ser vi väldigt mycket framemot. Efter det har vi fortfarande 2st platser öppna i truppen där det finns några olika spår vi jobbar på, där vi vill att eventuella nyförvärv ska passa in i vårt befintliga lagbygge.

LBK kommer även att lyfta upp 3st spelare från vårt framgångsrika P19-lag som kommer att vara med och träna med övriga i A-truppen redan från starten av säsongen 22/23. Dessa 3 spelare är Kalle Eriksson, Svante Benerius, Erik Lidell som samtliga tog stora steg i sin utveckling under förra säsongen.

Lokalproducerat

Att fortsätta lyfta in egna produkter i vår A-trupp är något vi även i fortsättningen sätter stort fokus på, och där vi på långsikt vill bygga ett lag som till stora delar är lokalproducerat från vår egen Knattebandy. Knattebandyn som ska utgöra grunden och garanten för att vi i Ljusdal ska få njuta av bra bandy på hemmaplan.

Spelare som Affe Nordlund, Tobias Blomqvist, Erik Swartswe och Rasmus Gustafsson började redan under förra säsongen gör avtryck i vårt A-lag, och ska bli oändligt intressanta att följa kommande år.

Kulturbärare och LBK riddare

Att satsningen på egna spelare med kärlek till klubben är en framgångsrik väg visar sig på olika sätt. Exempelvis går det att kolla på Elias Swartswe och viljan som han uppvisat under dessa månader att spela i ett slagkraftigt LBK, där han tidigt berättade att han ville spela många år till i sin moderklubb, samt varit drivande när det jobbats med kommande vinters A-trupp.

Tidiga förväntningar inför kommande säsong

Vårt tidiga fokus ligger på att utveckla varje spelare fysiskt och psykiskt för att på så sätt komma så väl förberedda som möjligt inför kommande vinter där vi kommer att fortsätta utveckla vårt spel så att vi som lag ska vara väldigt svåra att möta för våra motståndare.

 

Ljusdals BK A-trupp 22/23

Axel Nilzon

Patrik Aihonen

Emil Järbing

Mattias Brolin Munther

John Skalberg Halvarsson

Tobias Blomqvist

Affe Nordlund

Erik Swartswe

Isak Flodberg

Elias Swartswe

Jonas Söder

Elias Schröder

Mattias Blom

Edwin Nilsson

Jonas Pettersson

Rasmus Gustafsson

Kalle Eriksson

Svante Benerius

Erik Lidell

 

Ledare

Michail Svechnikov

Ivan Cavallin

Olle Larsson

Bengt Knapp

Staffan Idlund

Erik Larsson

Niklas Brink

Kjell-Åke Björk

Sven Persson

Kent Udd